Patriarhul Daniel va primi salariu DUBLU de la stat

| 14 sep, 11:14

Patriarhul Daniel va primi, potrivit proiectului Legii salarizării în sistemul bugetar, un salariu dublu față de cel actual și mai mare decât al celorlalți șefi de culte din România. De la bugetul de stat vor fi plătiți, în total, peste 16.000 de clerici din cadrul cultelor recunoscute.

Potrivit datelor furnizate chiar de Biserica Ortodoxă Română, Patriarhul Daniel primește în prezent de la buget un salariu lunar net de aproximativ 7.731 lei, pe lângă 6.169 lei din fondurile proprii ale Arhiepiscopiei Bucureștilor, relatează profit.ro.

Conform noii legi a salarizării, câștigul de la stat al Patriarhului Daniel se va dubla, acesta urmând să primească lunar de la buget un salariu brut de bază de 20.000 lei, ceea ce reprezintă un salariu net de bază de 14.727 lei.

Imediat după patriarh cele mai mari indemnizații lunare le vor avea arhiepiscopii majori sau mitropoliții Bisericii Ortodoxe Române și Bisericii Romano-Catolice. În total, 11 astfel de conducători de culte vor primi lunar de la buget un salariu brut de bază de 19.055 lei (13.981 lei net).

Un arhiepiscop, mitropolit sau episcop, dar și un șef de cult, precum rabinul-șef sau muftiul, vor primi lunar de la buget un salariu de bază brut de 18.055 lei. Aceste indemnizații se vor acorda pentru 16 persoane, iar rabinul-șef și muftiul vor încasa, astfel, un salariu de bază net de 13.191 lei.

Citeşte şi: Ziua Crucii. Se întâmplă numai ASTĂZI: Dacă o descoperi te VINDECI de orice BOALĂ

Totodată, 39 de episcopi sau episcopi-vicari patriarhali vor avea un salariu brut de încadrare de 17.800 lei (12.990 lei net), iar alți 26 de episcop-vicari, episcopi coajutor, episcopi auxiliari și arhierei-vicari vor avea salariul brut de bază de 14.680 lei (10.527 lei net).

Autoritățile au estimat că de la bugetul de stat vor primi sprijin lunar de salarizare 16.625 de clerici, inclusiv cei 93 de capi religioși enumerați.

Toți ceilalți clerici vor fi plătiți la nivelul funcțiilor din învățământ.

Astfel, un vicar patriarhal sau un consilier patriarhal vor primi un salariu brut de bază de 4.563 lei (3.200 lei net), iar un stareț sau un egumen va primi un salariu brut de bază de 2.485 lei (1.754 lei net).

Preoți, diaconi, pastori, vestitori, imami, rabini sau cantorii din cultul mosaic, cu studii superioare, vor avea, totodată, salarii de încadrare care vor ajunge până la 4.245 lei (2.978 lei net), iar cei cu studii medii vor fi plătiți la nivelul unui învățător și vor fi încadrați cu un salariu de bază de maximum 2.995 lei (2.102 lei net).

Citeşte şi: Sfârşitul lumii e aproape. Dezastrul natural anunţat în BIBLIE

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

20 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
20 sep, 18:48
Mamaie
ZAU??
"...cei cu studii medii vor fi plătiți la nivelul unui învățător și vor fi încadrați cu un salariu de bază de maximum 2.995 lei (2.102 lei net)." VREAU SA VAZ SI IO UN INVATATOR CARE IA SALARIUL ASTA!
18 sep, 14:16
Gabriel
Pentru o zi de maine mai buna !
Susţineţi-vă scopurile şi planurile cu perseverenţă şi hotărâre. Nu luaţi niciodată în considerare posibilitatea eşecului. Niciodată să nu vă gândiţi că aţi putea renunţa. Hotărâţi să staţi pe poziţie, indiferent ce s-ar întâmpla. Si, atâta vreme cât veţi refuza să renunţaţi, veţi avea succes, în cele din urmă. Asta scrie celebrul Brian Tracy în cartea ”Succesul în viață”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email:[email protected]
18 sep, 13:39
sorin
Sistem nou de lucru acasa!
Sistem nou de lucru acasa! Pentru timpuri moderne, metode moderne de castig! Acum exista mijloace pentru toti! Te asteptam in echipa noastra! Iti oferim instruire gratuita si de cea mai buna calitate, precum si un sistem performant de completare in timpul liber a veniturilor tale. Trebuie doar sa te hotarasti acum! Cere mai multe informatii la adresa de email: [email protected]
18 sep, 10:57
Major
Castiguri rapide daca vrei si tu cu adevarat!
Sistem nou de lucru acasa! Pentru timpuri moderne, metode moderne de castig! Acum exista mijloace pentru toti! Te asteptam in echipa noastra! Iti oferim instruire gratuita si de cea mai buna calitate, precum si un sistem performant de completare in timpul liber a veniturilor tale. Trebuie doar sa te hotarasti acum! Cere mai multe informatii la adresa de email: [email protected]
18 sep, 10:53
Major
Castiguri rapide daca vrei si tu cu adevarat!
Oferta pentru oricine! Cel mai modern si mai eficient sistem de lucru la domiciliu, acum in premiera pentru toata tara! Trebuie sa ai doar putin timp liber, calculator si conexiune la internet! Nu e nevoie sa cunosti nimic, inveti totul de acum inainte, pas cu pas, sub indrumarea noastra foarte atenta! Si incepi chiar din prima luna sa castigi bani! Solicita acum detaliile necesare, la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ