Patriarhul Daniel va primi salariu DUBLU de la stat

| 14 sep, 11:14

Patriarhul Daniel va primi, potrivit proiectului Legii salarizării în sistemul bugetar, un salariu dublu față de cel actual și mai mare decât al celorlalți șefi de culte din România. De la bugetul de stat vor fi plătiți, în total, peste 16.000 de clerici din cadrul cultelor recunoscute.

Potrivit datelor furnizate chiar de Biserica Ortodoxă Română, Patriarhul Daniel primește în prezent de la buget un salariu lunar net de aproximativ 7.731 lei, pe lângă 6.169 lei din fondurile proprii ale Arhiepiscopiei Bucureștilor, relatează profit.ro.

Conform noii legi a salarizării, câștigul de la stat al Patriarhului Daniel se va dubla, acesta urmând să primească lunar de la buget un salariu brut de bază de 20.000 lei, ceea ce reprezintă un salariu net de bază de 14.727 lei.

Imediat după patriarh cele mai mari indemnizații lunare le vor avea arhiepiscopii majori sau mitropoliții Bisericii Ortodoxe Române și Bisericii Romano-Catolice. În total, 11 astfel de conducători de culte vor primi lunar de la buget un salariu brut de bază de 19.055 lei (13.981 lei net).

Un arhiepiscop, mitropolit sau episcop, dar și un șef de cult, precum rabinul-șef sau muftiul, vor primi lunar de la buget un salariu de bază brut de 18.055 lei. Aceste indemnizații se vor acorda pentru 16 persoane, iar rabinul-șef și muftiul vor încasa, astfel, un salariu de bază net de 13.191 lei.

Citeşte şi: Ziua Crucii. Se întâmplă numai ASTĂZI: Dacă o descoperi te VINDECI de orice BOALĂ

Totodată, 39 de episcopi sau episcopi-vicari patriarhali vor avea un salariu brut de încadrare de 17.800 lei (12.990 lei net), iar alți 26 de episcop-vicari, episcopi coajutor, episcopi auxiliari și arhierei-vicari vor avea salariul brut de bază de 14.680 lei (10.527 lei net).

Autoritățile au estimat că de la bugetul de stat vor primi sprijin lunar de salarizare 16.625 de clerici, inclusiv cei 93 de capi religioși enumerați.

Toți ceilalți clerici vor fi plătiți la nivelul funcțiilor din învățământ.

Astfel, un vicar patriarhal sau un consilier patriarhal vor primi un salariu brut de bază de 4.563 lei (3.200 lei net), iar un stareț sau un egumen va primi un salariu brut de bază de 2.485 lei (1.754 lei net).

Preoți, diaconi, pastori, vestitori, imami, rabini sau cantorii din cultul mosaic, cu studii superioare, vor avea, totodată, salarii de încadrare care vor ajunge până la 4.245 lei (2.978 lei net), iar cei cu studii medii vor fi plătiți la nivelul unui învățător și vor fi încadrați cu un salariu de bază de maximum 2.995 lei (2.102 lei net).

Citeşte şi: Sfârşitul lumii e aproape. Dezastrul natural anunţat în BIBLIE

 

loading...

Ştirile orei

STIRIDESPORT.RO
h
20 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
16 sep, 14:53
Nina
precizare
pentru ceit care au sarit la gatul patriarhului: oricum de foarte mult timp IP Sfintia Sa isi doneaza salariul. Asta n-o stiati pentru ca presa pune putin rahat in ventilator iar voi asteptati cu gurile deschise. pofta buna.
17 sep, 10:21
SACALU NEGASIT
CE PROASTA POTI FI
DIN CATE SE VEDE ESTI UNA DIN POSTACELE PATRIARHULUI SI DACA AR FI ADEVARAT AS VREA SA L VAD PE PATRIARH CA ADUCE DOVEZI CA DONEAZA SALARIUL LUI SI CUI? DEOCAMDATA ESTI O MANCATOARE DE CACAT CA SI DANIEL ASA CA TACI DRACU DIN GURA CU AFIRMATIILE TALE DE POISTACHA PROASTA
29 oct, 21:02
ciclopus
doneaza?
Dar ceilalti preoti platiti de la bugetul statului ce doneaza? Matreata?Se pare ca stai prost cu logica atitudinala! Popii nu fac nimic pentru statul roman.Aperi paduchii ?Preotii se bazeaza pe fraieri .Tu in ce categorie intri?Cumperi iluzii la,, pret redus ,,de la preoti,manastiri?Pe mine nu presa ma invata ,stiu eu mai multe ca presa despre preoti.Cacatul, de care vorbesti ,mananca tu din el cu cei care pupati pretii in cur.MARE PROASTA MAI ESTI!!!!!!
16 sep, 12:26
Erika
Acest fariseu trebuie sa fie trimis in fundul iadului alaturi de Vadim si cat mai repede urmat de Iliescu,Ponta, Dragnea si Voiculescu!
14 sep, 22:15
agapis
salarii cler
Daca un singur om nu se va indigna inseamna ca nu "toata" Romania se va indigna.Acel om sunt eu si sunt convinsa ca mai sunt multi altii ca mine care stiu ca Patriarhul va folosi salariul pentru scopuri nobile si nu pentru sine!
15 sep, 08:24
dumitrescu
salarii popi
traiesti pe luna daca nu ti se pare anormal
15 sep, 13:04
Golfulet
salarii
ha ha ai un val negru pe ochi si umbra in creier daca inca il crezi cinstit si fara pata pe Preafericitul.
14 sep, 21:40
Un pacatos
Cred intr-unul Dumnezeu
Si mai cred ca Preafericitul, ca multi altii, va dona o parte din salar si va veghea ca batranii, bolnavii, copiii si nevoiasii sa duca si ei un trai decent.

P.S.: Un cunoscut, care a avut doi laureati ai premiului Nobel printre profesori, n-a mai castigat un ban de opt ani.

Sa traiti bine!
14 sep, 20:19
nicu
patriarhul Daniel va primi dublu de la stat
rusine
15 sep, 08:22
vasile
dar ce spuneti de pensiile parlamentarilor

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ