Patriarhul Daniel va primi salariu DUBLU de la stat

| 14 sep, 11:14

Patriarhul Daniel va primi, potrivit proiectului Legii salarizării în sistemul bugetar, un salariu dublu față de cel actual și mai mare decât al celorlalți șefi de culte din România. De la bugetul de stat vor fi plătiți, în total, peste 16.000 de clerici din cadrul cultelor recunoscute.

Potrivit datelor furnizate chiar de Biserica Ortodoxă Română, Patriarhul Daniel primește în prezent de la buget un salariu lunar net de aproximativ 7.731 lei, pe lângă 6.169 lei din fondurile proprii ale Arhiepiscopiei Bucureștilor, relatează profit.ro.

Conform noii legi a salarizării, câștigul de la stat al Patriarhului Daniel se va dubla, acesta urmând să primească lunar de la buget un salariu brut de bază de 20.000 lei, ceea ce reprezintă un salariu net de bază de 14.727 lei.

Imediat după patriarh cele mai mari indemnizații lunare le vor avea arhiepiscopii majori sau mitropoliții Bisericii Ortodoxe Române și Bisericii Romano-Catolice. În total, 11 astfel de conducători de culte vor primi lunar de la buget un salariu brut de bază de 19.055 lei (13.981 lei net).

Un arhiepiscop, mitropolit sau episcop, dar și un șef de cult, precum rabinul-șef sau muftiul, vor primi lunar de la buget un salariu de bază brut de 18.055 lei. Aceste indemnizații se vor acorda pentru 16 persoane, iar rabinul-șef și muftiul vor încasa, astfel, un salariu de bază net de 13.191 lei.

Citeşte şi: Ziua Crucii. Se întâmplă numai ASTĂZI: Dacă o descoperi te VINDECI de orice BOALĂ

Totodată, 39 de episcopi sau episcopi-vicari patriarhali vor avea un salariu brut de încadrare de 17.800 lei (12.990 lei net), iar alți 26 de episcop-vicari, episcopi coajutor, episcopi auxiliari și arhierei-vicari vor avea salariul brut de bază de 14.680 lei (10.527 lei net).

Autoritățile au estimat că de la bugetul de stat vor primi sprijin lunar de salarizare 16.625 de clerici, inclusiv cei 93 de capi religioși enumerați.

Toți ceilalți clerici vor fi plătiți la nivelul funcțiilor din învățământ.

Astfel, un vicar patriarhal sau un consilier patriarhal vor primi un salariu brut de bază de 4.563 lei (3.200 lei net), iar un stareț sau un egumen va primi un salariu brut de bază de 2.485 lei (1.754 lei net).

Preoți, diaconi, pastori, vestitori, imami, rabini sau cantorii din cultul mosaic, cu studii superioare, vor avea, totodată, salarii de încadrare care vor ajunge până la 4.245 lei (2.978 lei net), iar cei cu studii medii vor fi plătiți la nivelul unui învățător și vor fi încadrați cu un salariu de bază de maximum 2.995 lei (2.102 lei net).

Citeşte şi: Sfârşitul lumii e aproape. Dezastrul natural anunţat în BIBLIE

 

loading...

Ştirile orei

STIRIDESPORT.RO
h
20 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
17 sep, 10:23
SACALU NEGASIT
UITE O POSTACA DOAMNA NINA
DIN CATE SE VEDE ESTI UNA DIN POSTACELE PATRIARHULUI SI DACA AR FI ADEVARAT AS VREA SA L VAD PE PATRIARH CA ADUCE DOVEZI CA DONEAZA SALARIUL LUI SI CUI? DEOCAMDATA ESTI O MANCATOARE DE CACAT CA SI DANIEL ASA CA TACI DRACU DIN GURA CU AFIRMATIILE TALE DE POSTACA PROASTA ASA CA TINE GURA TU DESCHISA SI POFTA BUNA
17 sep, 08:51
kidal
jigodie
nu se mai satură pământu de gunoaie ca voi! oamenii nu au ce mânca și voi vă dublați salariile, nenorociți bărboși și slinoși ce sunteți!
16 sep, 23:55
Florin
De ce?
O lume nebuna.Se poate ca Patriarhul sa doneze salariul dar cei ce-l vor urma? dar ceilalti de sub el enumerati mai sus? si in general de ce le trebuie atat,ce exemplu de piosenie le dau enoriasilor?
16 sep, 23:52
Florin
O lume nebuna.Se poate ca Patriarhul sa doneze salariul dar cei ce-l vor urma? dar ceilalti de sub el enumerati mai sus? si in general de ce le trebuie atat,ce exemplu de piosenie le dau enoriasilor?
16 sep, 16:52
Zoltan Kiss
Burduhanosul
Acest nemernic nu difera cu nimic de ticalosi din parlament,guvern sau administratie locala când este vorba de buzunarul lui propriu.Sa cumpere cuie de sicriu din banii respectiv slujitorul Satanei!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ