Decizia aşteptată de toată România! BISERICA a făcut anunţul oficial despre canonizarea lui ARSENIE BOCA

| 29 sep, 14:37

Mitropolia Ardealului, dar și Episcopia Devei și Hunedoarei au început demersurile pentru canonizarea părintelui Arsenie Boca.

Astfel, s-a stabilit o comisie care va analiza viața Părintelui Arsenie, scrierile și activitatea acestuia. Decizia a fost luată după ce s-a constatat că primul pas pentru canonizare, respectiv existența unei evlavii populare, a fost pus în practică, scrie activenews.ro.

Anual, sute de mii de români merg la mormântul Părintelui Arsenie Boca pentru a se ruga. De asemenea, cărțile sale, dar și icoanele cu chipul părintelui sunt la mare căutare.

Părintele Costel Stoica, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române spune că trebuie făcută o distincție între credința autentică și superstiție.

"Putem vorbi de un fenomen al evlaviei populare, dar trebuie sa facem distinctie intre evlavia autentica si superstitia, bigotismul multora dintre cei care merg la mormant. Parintele Arsenie Boca a fost cel mai mare contestatar al pseudomisticismului.”, a spus el.

După ce va întocmi dosarul, acesta va fi înmânat Sfântului Sinod, unde se va lua decizia. Procesul poate fi îndelungat.

Citeşte şi: Povestea lui ARSENIE BOCA înainte să se călugărească

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
13 dec, 12:05
Nicu
Ne veti gasi mereu
Ne veti gasi mereu! Suntem o echipa in plina ascensiune si prezenti peste tot. Si mereu vom fi vazuti, pentru ca suntem ambitiosi si nu ne lasam pana cand nu reusim! Si inca mai avem nevoie de colaboratori la fel de ambitiosi, care vor cu putere un viitor mai bun, prosperitate si succes. Veniti acum in echipa noastra si castigati bani! Cereti toate detaliile la adresa de email:[email protected]
29 sep, 15:34
Daniel
Oferta
Oferta vazuta peste tot! De ce crezi ca vezi peste tot aceasta oferta de lucru la domiciliu? Răspuns: pentru ca suntem extrem de seriosi! Oamenii ni se alatura mereu si suntem o organizatie in plina extindere! Stai pe margine si te uiti sau participi si tu si incepi sa castigi bani? Te indrum eu pas cu pas, dupa ce ma cauti pentru mai multe detalii, la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ