DECIZIE importantă pentru toţi şoferii! CE vor să facă PARLAMENTARII

| 10 sep, 08:34

Deputaţii vor să interzică sistemele de lumini suplimentare de pe tiruri, pentru că ajung să provoace accidente grave prin orbirea participanţilor la trafic. Totodată, parlamentarii susţin că ar trebui să se interzică şi crucile şi icoanele de pe parbrize, pentru că blochează vizibilitatea şoferilor.

Deputatul Liviu Harbuz susţine că ar trebui interzise crucile şi icoanele agăţate la oglinda retrovizoare.

„Acestea împiedică vizibilitatea, dacă virezi şi te uiţi în lateral, alea sunt în balans şi nu mai vezi nimic”, spune Liviu Harbuz.

Potrivit Poliţiei Rutiere, legislaţia prevede că tot ce înseamnă obturarea imaginii pe parbriz, pe lunetă şi pe geamurile laterale este sancţionat cu amendă între 9 şi 20 de puncte. „Practic, un şofer depistat cu obiecte care îi împiedică vizibilitatea poate plăti o sancţiune minimă de 472 de lei”, a declarat Lucian Hadade, agent Poliţia Rutieră, lider Sindicatul ProLex, pentru ziarulring.ro.

„Noi, la cursurile de conducere defensivă, avem un capitol foarte detaliat legat de elementele decorative pe care le au şoferii în parbriz, şi nu vorbim numai de cruci, papiţoi, odorizante. Mai sunt unii care au şi CD-urile alea de pe vremuri, despre care credeau ei că-i feresc de radar, mai au unii în interiorul maşinii neoane, lumini roşii, albe. Chiar şi un odorizant pe care îl ai la oglindă îţi blochează anumite unghiuri de vizibilitate. Am văzut şi eu maşini cu foarte multe cruci nu numai la retrovizoare, ci şi pe stânga, şi pe dreapta. Nu ştiu ce spune Codul rutier despre acest aspect, dar nu cred că este foarte drastică sancţiunea, ar trebui să se modifice ceva, să fie mai aspră. Eu aş recomanda acest lucru”, spune şi Vali Porcişteanu, pilot de raliuri.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
12 sep, 14:19
gina
contract
Vrei sa castigi niste bani postand reclame pe net 1-2 ore/zi ? Oferim contract si scrisoare de recomandare. Relatii la [email protected] sau [email protected]
12 sep, 13:07
sorin
Oportunitate revolutionara pentru toti!
Oportunitate revolutionara pentru toti! Nu stiu daca ai vazut pana acum aceasta oferta, dar te asigur ca e cea mai serioasa la ora actuala! Suntem acum un fenomen in Romania, pentru ca oamenii s-au convins de eficienta acestui sistem, oameni care deja au incasat bani si i-au si cheltuit! Acum poti si tu sa incepi! Te astept sa imi ceri detalii la adresa mea de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ