Studenţii de la Politehnica din Bucureşti vor avea profesori britanici

| 19 sep, 2013

Profesorii universitari din Marea Britanie specializaţi în inginerie vor preda începând cu anul universitar 2013-2014 la Universitatea Politehnică din Capitală, în baza unui acord încheiat miercuri cu Consiliul Britanic din Bucureşti.

De asemenea, în cadrul parteneriatului, studenţii de la Politehnică vor putea susţine examenele Cambridge şi IELTS în cadrul unor programe de pregătire profesională de la Politehnică , dar după standardele impuse de Consiliul Britanic.

În plus, Universitatea Politehnică va încheia parteneriate cu instituţii de învăţământ din Marea Britanie, în cadrul cărora studenţii români vor merge să studieze acolo, iar studenţii englezi vor învăţa la Bucureşti.

„În prezent, doctoranzii noştri care sunt finanţaţi din bani europeni au obligaţia ca cel puţin un semestru să studieze într-o altă universitate din altă ţară. Acum, căutăm să facem parteneriate cu universităţi în domenii precum computer science, ştiinţa materialelor şi alte domenii inginereşti, iar studenţii să meargă un semestru în aceste universităţi”, spune Ecaterina Andronescu, preşedintele Senatului Universităţii Politehnice. Aceasta adaugă că stagiile de practică vor fi recunoscute în România. „La fel, studenţilor britanici care vor veni la noi le vor fi recunoscute programele”, a mai spus Andronescu.

„Rolul nostru e să construiască relaţii cu universităţi din Marea Britanie. Deja am început discuţii cu Universitatea din Kent, Universitatea Southampton”, a spus Luise Vuiu, project manager la Consiliul Britanic.

Profesorii britanici vor fi plătiţi de Universitatea Politehnică din Bucureşti, însă cum plata unui profesor universitar este diferită în România şi Marea Britanie, Consiliul Britanic va căuta să aducă profesori care să nu aibă pretenţii băneşti prea mari. „Noi putem să facem în aşa fel încât să găsim acei profesori care sunt interesaţi să predea în universitate şi să nu fie motivaţi în principal de salariu, ci mai degrabă de efectul muncii lor aici, în România”, a mai spus Luise Vuiu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ