STUDIU: Aproape jumătate dintre familiile româneşti trăiesc într-o cameră sau două

| 12 ian, 12:07

Aproape jumătate dintre familiile din România (46%) trăiesc în una sau două camere, în oraşe proporţia ajungând chiar la 57%, reiese din studiile de piaţă derulate de BCR Banca pentru Locuinţe (BCR BpL), cu sprijinul IRSOP.

Potrivit studiului, în maximum două camere trăiesc 40% dintre familiile cu trei persoane, 32% din familiile cu patru persoane, 20% din familiile cu cinci persoane şi 20% din familiile cu şase persoane. 

'Ne oprim un moment şi încercăm să ne imaginăm traiul zilnic al unei familii de patru sau şase persoane într-un apartament de două camere: cum se odihnesc aceşti oameni? Cum mănâncă? Ce posibilităţi de intimitate există? Unde îşi ţin lucrurile? Unde se pregătesc pentru şcoală sau pentru muncă? Cum gestionează preferinţele divergente? Cum e atmosfera generală? În mod curios, tema densităţii excesive în locuinţele româneşti lipseşte din discuţiile publice şi nu pare să preocupe pe nimeni, în afară de locatarii în cauză', a declarat directorul IRSOP, Petre Datculescu. 

Institutul Român de Sondare a Opiniei Publice (IRSOP) este o companie de cercetare şi consultanţă de marketing din România, înfiinţată în anul 1990.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ