PIAŢA IMOBILIARĂ DIN BUCUREŞTI: se caută preponderent locuinţe de până la 80.000 euro

| 07 oct, 18:33

Piaţa imobiliară din Capitală este una dinamică, însă destul de nişată pe anumite segmente, cel rezidenţial înregistrând creşteri de ofertă, în special pentru locuinţele cumpărate prin programul Prima Casă, a spus miercuri Răzvan Cuc, director regional RE/MAX România, într-o conferinţă de specialitate.

,,Locuinţele cu preţuri cuprinse între 30.000 de euro şi 80.000 de euro au fost printre cele mai numeroase din punct de vedere al tranzacţiilor efectuate. Pe segmentele medii de preţ, de peste 85.000 euro şi până la 150.000 euro, numărul ofertelor noi a fost, în acest an, foarte mic, iar gradul de absorbţie, precum şi oferta, este atenuată datorită unei lipse de finanţări facile pentru aceste nivele', a precizat Răzvan Cuc.

În ceea ce priveşte segmentul rezidenţial de lux, cu locuinţe de peste 150.000 de euro, acest an a adus o stabilitate, deoarece aceste apartamente se cumpără prin aport integral din partea cumpărătorilor sau prin cote de finanţare mai reduse şi, astfel, presiunea cumpărătorilor pe preţ este mai mare. În plus, cererea pe aceste segmente este mai mică faţă de ofertă. 

'Preţul pe metrul pătrat, în Bucureşti, pentru un apartament vechi, este, în zonele din cartierele limitrofe sub 1.000 euro/mp, iar în cele centrale între 1.000 şi 1.500 euro/mp, chiar 2.000 euro/mp. În cazul unui apartament nou, preţul variază, de la 800/mp, în zonele periferice, la 3.000 euro/mp, în zonele centrale', au apreciat reprezentanţii companiei de real-estate. 

Bucureştenii preferă să îşi cumpere apartamente în zonele unde au mijloace de transport în comun, şcoli, grădiniţe, mall-uri sau parcuri. 

,,Dorinţa de a cumpăra locuinţe care să le ofere şi acces la programul Prima Casă i-a împins către zonele periferice, unde s-au înregistrat cele mai multe dezvoltări în ultimii ani', spun brokerii de la RE/MAX. 

Conform declaraţiilor lui Răzvan Cuc, compania mizează în acest an pe dublarea businessului obţinut din comisioanele din tranzacţii imobiliare, comparativ cu 2014, până la circa un milion de euro. În ceea ce priveşte estimările pentru 2016, Răzvan Cuc mizează tot pe o creştere a businessului companiei, dar şi pe dezvoltarea reţelei de francize. Astfel, compania îşi menţine targetul de a ajunge la 110 birouri francizate şi peste 1.000 de agenţi imobiliari în următorii 10 ani.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ