STUDIU. Demonstrat ştiinţific: pauzele lungi şi dese – cheia marilor succese

| 23 sep, 2014

Zicala „pauzele lungi şi dese – cheia marilor succese” folosită în sens ironic ar putea fi mai adevărată decât se credea. S-a demonstrat științific că pentru a maximiza productivitatea, ar trebui să luăm câte o pauză de 17 minute după fiecare 52 de minute de muncă.

Conform unui studiu, ideea modelului 52/17 este să gândim reprizele de 52 de minute de lucru ca pe nişte „sprinturi”, pe care să le alternăm cu pauze în care să evităm cu totul să muncim, a explicat Julia Gifford, cercetător care lucrează în cadrul Draugiem Group.

Julia Gifford şi echipa ei au utilizat o aplicaţie numită DeskTime, care urmăreşte ceea ce fac angajaţii, pentru a determina modul de lucru al celor mai productivi 10% dintre angajaţii studiaţi.

Aşa au ajuns la concluzia că metoda 52/17 este asociată cu cea mai ridicată productivitate.

Numeroşi oameni de ştiinţă susţin că creierul uman nu este proiectat pentru a se concentra timp de 8 ore în şir, fără pauză, iar şederea la birou timp de 8 ore este, de asemenea, foarte dăunătoare.

Este preferabil să luăm pauze, ridicându-ne din faţa calculatorului, eventual să facem mică plimbare, să vorbim cu colegii sau să mergem să ne luăm o gustare sănătoasă.

Dacă pauza de 17 minute i se pare prea lungă şefului, măcar 5-10 minute tot au un efect bun, spune Julia Gifford.

Tag-uri: pauze, zicala
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ