SURPRIZĂ! Maria Grapini şi-a făcut partid: PPU

| 12 aug, 17:41

Partidul Puterii Umaniste (PPU), format dintr-o grupare desprinsă din Partidul Consevator şi care este coordonat de Maria Grapini, a avut miercuri, la Senat, prima reuniune a membrilor fondatori.

Ședința Consiliului Național al Partidului Puterii Umaniste (PPU), în care se va stabili data și agenda congresului formațiunii, va avea loc pe 15 septembrie la Sibiu.

"Ședința Consiliului Național pentru organizarea congresului va avea loc pe 15 septembrie la Sibiu. Acolo vom stabili agenda congresului și vom prezenta un program mai amplu al partidului, programul nostru de țară. Se va definitiva și conducerea centrală tot la congres", a declarat miercuri, într-o conferință de presă, președintele Consiliului Național al PPU, Laurențiu Mihai, citat de Agerpres.

La rândul său, copreședintele interimar al partidului Maria Grapini a precizat că în cursul zilei de miercuri a avut loc prima întâlnire a membrilor fondatori ai formațiunii politice, iar în cadrul acesteia a fost prezentat proiectul de program care va fi completat cu propunerile venite din teritoriu.

"Toți cei care se înscriu la noi în partid până la congres devin membri fondatori. Până la congres vom avea o comisie pentru definitivarea statutului, statut care este în stadiu de proiect, iar toți liderii de filiale au dreptul să vină cu propuneri. La congres vom avea forma finală, prin care să ne putem desfășura activitatea. Programul nostru pune în centru omul", a afirmat Grapini, potrivit romaniatv.net.

Ea a adăugat că PPU are ca scop asigurarea unui climat politic și social favorabil dezvoltării fiecărui individ, astfel încât să poată să își valorifice calitățile în România.

În iunie, în contextul congresului de fuziune PC-PLR, europarlamentarul Maria Grapini a anunţat că demisionează din partidul fondat de Dan Voiculescu. Grapini l-a acuzat pe preşedintele PC, Daniel Constantin, că a acaparat partidul şi că este responsabil de dispariţia acestuia prin decizia de unificare cu PLR (gruparea reunită în jurul lui Călin Popescu Tăriceanu).

Grapini a rămas apropiată de preşedintele fondator Dan Voiculescu, care, deşi aflat în închisoare în urma condamnării în Dosarul ICA, a intrat în conflict cu Daniel Constatin, pe care l-a acuzat de trădare.

De altfel, Dan Voiculescu saluta înfiinţarea noului partid, într-o postare pe blogul personal, la începutul lunii iunie. "Astăzi, un grup de tineri a depus la Tribunalul Bucureşti cererea de înregistrare a Partidului Puterii Umaniste (social-liberal) – PPU. Partidul preia doctrina umanista, fondată de mine in 1992 care recunoaşte demnitatea, valoarea şi posibilităţile de desăvârşire a fiinţei umane", scria Voiculescu, pe 8 iunie.

 

 

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ