Maria Grapini, umilită GRAV de o fostă colegă de partid: "Violează limba română"

| 19 iun, 09:55

Europarlamentarul Maria Grapini şi-a anunţat printr-o scrisoare deschisă despărţirea de Partidul Conservator şi dezagămirea faţă de Daniel Constantin, pe care îl acuză că i-a furat partidul lui Dan Voiculescu şi îl distruge prin fuziunea cu PLR. Replica vine de la o fostă colegă din PC, deputatul Cornelia Negruţ, care o caracterizează în termeni duri pe eurodeputată.

"În mod obișnuit, nu intru în polemici cu oameni care nu cred în valorile fundamentale ale democrației. Cu atât mai mult cu oameni fără coloană vertebrală politică, adică trădători. Cam astfel stau lucrurile cu ieșirile publice din ultima perioadă ale doamnei europarlamentar al, nota bene, Partidului Conservator, doamna Maria Grapini. Trecând peste greșelile de ortografie proverbiale deja ale fostei noastre colege, vreau să fac unele precizări absolut necesare în momentul 19 iunie 2015 pentru formațiunea noastră politică!

Într-o lume recunoscută ca fiind în proporție covârșitoare dominată de bărbați, femeia-om politic trebuie să fie și să aibă comportamentul unei doamne de fier, care să-și pună, din când în când, mănușile de catifea! Doamna Grapini, după cum susține în scrisoarea trimisă nouă, tuturor, prin intermediul mass media, și-a uitat de această dată mănușile acasă, dacă le-a avut vreodată.

A vorbi despre caracter și moralitate, astfel cum le-a definit doamna Grapini, mi se pare sinonim cu a aminti de funie în casa spânzuratului! Doamna Grapini este un exemplu nu dintre cele mai elocvente, și poate nici de urmat, despre cum a putut obține un om angrenat în politică aproape tot din partea partidului său! A Partidului Conservator! Cred că numai luna de pe cer nu a primit-o doamna Grapini, pentru activitatea 'prestigioasă' derulată în sprijinul formațiunii noastre, cu ghilimele de rigoare.

Citeşte şi:  Maria Grapini pleacă din PC. CE acuzaţii îi aduce lui DANIEL CONSTANTIN


Trebuie să ne reamintim că a obținut de la partid tot ce și-a dorit, și, cu siguranță, poate nici nu a visat vreodată.

Partidul Conservator a făcut-o președinte de filială, vicepreședinte la nivel național, deputat, ministru și europarlamentar, funcție deținută și în prezent și plătită cu bani foarte frumoși. Toate aceste înalte demnități nu le-ar fi primit doamna respectivă pentru însemnatele sale 'merite' politice, manageriale și organizatorice.

A avut aceste privilegii grație nouă, a tuturor celor din sală, de la președintele Daniel Constantin, la parlamentari, miniștri și liderii filialelor județene, până la simplii membri ai Partidului Conservator. A fost propusă în posturile respective nu pentru rezultatele obținute de Organizația Județeană Timiș și nici pentru talentul ei discutabil în domeniul economic.

Acum, doamna vine și ne ceartă pe toți, și spune că e dezamăgită! Aș spune o expresie, dar, ca o femeie elegantă ce sunt, mă abțin... Vă las pe dumneavoastră să analizați comportamentul europarlamentarului nostru, după sintagma 'Hoțul strigă hoții'...

Fosta noastră colegă ne transmite cât de mult a alergat ea prin toată țara în calitatea sa de ministru sau viitor europarlamentar! De acord, cu precizarea că a făcut aceste 'eforturi' doar pentru a se face ea cunoscută, pentru a-și consolida imaginea și pentru a nu mai da apă la moară presei care o acuză permanent de violarea limbii române! Nu s-a chinuit ea să alerge prin țară nici pentru imaginea Partidului Conservator, nici pentru promovarea acestuia, deoarece doamna Grapini era convinsă că partidul a scăzut în sondaje...

Nu sunt adepta orgoliilor de prost gust! Dar să vii acum și să-l acuzi pe Daniel Constantin că a încercat să distrugă partidul și alte bazaconii de necomentat, mi se par elemente esențiale de educație și bun simț care lipsesc din bagajul principiilor doamnei europarlamentar!

În calitatea sa de președinte, și nu încerc acum să mă pun bine pe lângă domnia sa, știu foarte exact că Daniel Constantin s-a străduit din răsputeri să țină partidul unit, să ne păstrăm liderii și oamenii de valoare, în ciuda ofertelor pe care, sunt sigură, fiecare dintre noi le-a primit permanent în ultimii ani, și parlamentarii și oamenii din teritoriu. Cred că a făcut un lucru de admirat și trebuie să-i mulțumim pentru că am ajuns în acest punct de cotitură pentru progresul partidului.

Fuziunea Partidului Conservator cu Partidul Liberal Reformator înseamnă în mod cert crearea celei de-a treia forțe politice a României, o formațiune modernă de centru dreapta, a cărei definitivare reprezintă unica soluție de salvare de la desființare a Partidului Conservator.

Cât privește așa-zisa dispariție, să doarmă liniștită doamna Grapini! Vom fi în continuare conservatori, ideile conservatoare vor rămâne de-a pururi, vom fi în continuare și umaniști, pentru cei mai vechi membri dintre noi, și sunt sigură că nimeni nu va uita de idealurile și principiile Partidului Conservator.

Sigur, e drum lung până la Bruxelles, și din această cauză nu se văd prea bine de acolo problemele avute de noi aici! Trebuie să remarcăm însă că toate filialele din țară au votat în ședința Biroului Politic, la care și doamna europarlamentar a participat, fuziunea cu PLR și înființarea unui nou partid, mai puternic, mai reprezentativ, mai modern!

Cred că sunteți în asentimentul meu că nimeni nu poate să înțeleagă dezamăgirea doamnei Grapini! Din contră! Dezamăgiți suntem noi toți de ceea ce faceți, de ceea ce ați făcut, de faptul că vă doriți ruperea partidului și ați și făcut deja demersuri pentru acest lucru, cu mult înainte de scrisoarea dvs. de adio!

Ați uitat oare că ați participat la Cluj-Napoca la lansarea lui Șerban Rădulescu ca și viitor europarlamentar, că ați fost de acord cu această nominalizare, iar apoi, pe ultima sută de metri, ați fost propusă dumneavoastră? Ați uitat oare că în 2007, după alegerile europarlamentare de atunci, domnul președinte Voiculescu a dispus ca președinții tuturor filialelor partidului care nu obțin 5% să demisioneze?

Dvs. însă nu ați demisionat, încălcând o rezoluție a conducerii Partidului, deși ați fost pe primul loc al listei de candidați, iar județul Timiș a avut sub 3%, un scor mult mai slab decât media națională! Ați uitat toate aceste lucruri! Să fiți sănătoasă!

În paranteză fie spus, și mie mi s-a propus în decembrie 2012 funcția de ministru al IMM-urilor și turismului, și tot pe ultima sută de metri, dar am refuzat politicos, deoarece nu era normal să iau acest portofoliu după ce s-a vehiculat numele dvs.. Așadar, cine pe cine dezamăgește, doamna europarlamentar? Este evident că dvs. ne-ați dezamăgit și ne-ați trădat pe noi, nu noi pe dvs.!", conchide Cornelia Negruţ.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ