SURPRIZĂ pentru elevii iubitori de manele. Ministerul Educaţiei le pregăteşte 5 minute de muzica clasică pe zi

| 05 sep, 2014

Elevii vor asculta muzica clasica la cursuri, incepand cu anul scolar 2014-2015, dupa ce Ministerul Educatiei Nationale (MEN) a semnat un protocol cu Radio Romania Muzical, singurul post dedicat muzicii clasice din tara noastra.

In urma parteneriatului, "Asculta 5 minute de muzica clasica" va deveni program national in scoli, potrivit Radio Romania Muzical.

"Practic, unicul post de radio din Romania dedicat muzicii clasice, parte a corporatiei publice Radio Romania, pune la dispozitia profesorilor din scolile romanesti cele mai importante piese muzicale din repertoriul romanesc si universal, insotite de scurte explicatii, special gandite pentru a deschide gustul celor mici catre muzica clasica, dar si pentru a oferi un sprijin dascalilor, care, astfel, isi pot forma o biblioteca muzicala pe care o pot folosi ca material didactic la orele de curs", precizeaza reprezentantii postului de radio.

Astfel, pe langa teoria studiata la scoala, elevii vor avea acces la "inregistrari de mare valoare artistica", ceea ce inseamna un prim pas catre formarea viitorilor iubitori de muzica clasica si "catre formarea unui gust artistic absolut necesar unor cetateni ai Europei secolului XXI".

Din 1 octombrie, elevii vor gasi pe pagina de Internet a proiectului, romania-muzical.ro/5minute, concursuri cu intrebari despre piesele muzicale puse la dispozitie de postul de radio, iar cele mai bune raspunsuri vor fi premiate cu CD-uri si carti culturale.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ