SURPRIZĂ de proporţii: IOHANNIS, lăudat de unul dintre cei mai fervenţi critici

| 26 apr, 10:34

Posibila desemnare a jurnalistului Emil Hurezeanu pentru postul de ambasador al României în Germania stârneşte noi discuţii în contradictoriu. De această dată, Iohannis ajunge să fie criticat de susţinători şi lăudat de detractori.

În cea de-a doua categorie se află şi jurnalistul Ion Cristoiu, unul dintre cei mai fervenţi critici ai preşedintelui, care laudă varianta Hurezeanu. Nu fără a trimite noi săgeţi către adversarii din presă, despre care sugerează din nou că ar fi "acoperiţi".

"Posibilitatea ca Emil Hurezeanu să fie numit ambasadorul României în Germania a declanșat pe Hotnews o campanie de critici atingînd denunțarea la adresa lui Klaus Iohannis. După ce într-un comentariu despre greșelile impardonabile ale primelor luni de mandat, Dan Tapalagă ataca numirea lui Emil Hurezeanu ca dovadă a favoritismelor la care s-ar deda noul Președinte, site-ul a publicat un comentariu despre numire sub titlu:

„Emil Hurezeanu este cetatean german si un sustinator al presedintelui Iohannis. Poate fi trimis ambasador al Romaniei in Germania?”

Nu trebuie să fii cunoscător într-ale șmecheriilor de presă ca să-și dai seama ca întrebarea nu e întrebare, ci un răspuns:

Emil Hurezeanu nu poate fi trimis ambasador al României în Germania.

Judecînd după una dintre principalele acuze aduse lui Emil Hurezeanu de către Dan Tapalagă – că nu cîntă serenade Binomului SRI-DNA – se înțelege că, potrivit Hotnews, președintele Klaus Iohannis ar trebui s-o numească ambasador pe Sorina Matei sau pe Ioana Ene Dogioiu, deși, ținînd cont că din Unitate nu se pleacă așa cu una cu două, atît Sorina Matei, cît și Ioana Ene Dogioiu s-ar putea să refuze propunerea.

Deși Lumea noastră, a jurnaliștilor trece drept mică, pe Emil Hurezeanu l-am întîlnit de puține ori în viață. De fiecare dată schimburile de replici s-au rezumat la clișeele folosite de oamenii civilizați cînd se întîlnesc mai mult sau mai puțin întîmplător.

Nu sunt un admirator al lui Klaus Iohannis.

Cu toate acestea, dacă i-a trecut cumva prin cap să-l trimită pe Emil Hurezeanu ca ambasador, cred că a avut un moment de înțelepciune politică deosebită.

Emil Hurezeanu are toate datele pentru a fi un excelent ambasador al României în Germania. Cum la fel, dacă se confirmă zvonurile, George Maior la Washigton și Andrei Pleșu la Paris vor fi și ei excelenți în posturile respective", scrie Ion Cristoiu pe blog.

Cristoiu susţine că jurnaliştii, la fel ca orice alte categorii profesionale, pot exercita cu succes demnităţi publice, însă "ori de cîte ori un jurnalist e propus pentru o demnitate, cei care se reped să-l conteste, reușind deseori să-l scoată din joc, sunt chiar ceilalți jurnaliști".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
08 mai, 17:19
MARIA
Furtuna gandirii pozitive
PUNCTUL DE PLECARE AL ORICAREI REUSITE ESTE DORINTA. Asta scrie celebrul Napoleon Hill, in cartea"De la idee la bani". Cautam urgent, colaboratori part time care vor sa castige bani in timpul liber, intr-un proiect unic la nivel mondial. Incheiem contract de comision. Pentru detalii, trimiteti mesajul" PROIECT" la adresa: [email protected]
26 apr, 20:45
Calin
Oferta job
Dacă îţi pui mereu întrebări despre orice lucru, foarte curând vei începe să te îndoieşti de toate. Asta scrie celebrul Colin Turner în cartea ”Născut pentru succes”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ