Surse: Diana Nemeş va fi dusă la Curtea de Apel Bucureşti cu propunere de arestare preventivă

| 07 mai, 2014

Diana Nemeş, adusă miercuri în România după extrădarea din SUA pentru cercetările din dosarul Codruţ Marta, va fi dusă la Curtea de Apel Bucureşti pentru confirmarea mandatului de arestare preventivă emis în lipsă.

Ministerul Justiţiei (MJ) a confirmat pe 20 martie că se derulează proceduri de extrădare în cazul soţilor Diana şi Radu Nemeş, arestaţi în Statele Unite ale Americii, fiind anchetaţi de DNA în dosarul de evaziune fiscală şi sprijinire a unui grup infracţional organizat în care sunt implicaţi fostul şef al ANAF Sorin Blejnar şi fostul şef de cabinet al acestuia Codruţ Marta, relatează Agerpres.

Diana Nemeş a fost de acord cu extrădarea, însă în cazul soţului ei nu există o hotărâre judecătorească din partea autorităţilor americane în ceea ce priveşte extrădarea în România.

Soţii Nemeş au fost prinşi în localitatea Yelm, statul Washington, Statele Unite ale Americii.

Cei doi au fost identificaţi în urma unei cooperării dintre Poliţia Română şi autorităţile judiciare din Statele Unite, în baza cererii de extrădare transmisă prin intermediul Biroului INTERPOL din cadrul CCPI - IGPR.

Cei doi au fost prezentaţi în faţa judecătorilor din cadrul US District Court House din localitatea Tacoma - Washington, cazul şi custodia acestora fiind preluate de către reprezentanţii US Marshals Service Tacoma, arată sursa citată.

Diana şi Radu Nemeş au fost daţi în urmărire internaţională la data de 26 iulie 2012, în baza mandatelor de arestare preventivă emise de Curtea de Apel Bucureşti, pentru comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi sprijinire a unui grup infracţional organizat, precizează Poliţia Română.

La 10 iulie 2012, procurorii DNA au reţinut mai multe multe persoane, printre care şi Viorel Comăniţă - fostul şef al Autorităţii Naţionale a Vămilor şi Florin Dan Secăreanu - fostul şef al DGIPI Constanţa, fiind prezentate Curţii de Apel Bucureşti cu propunere de arestare preventivă.

Tot atunci, DNA anunţa că omul de afaceri Radu Nemeş, Codruţ Marta - fostul şef de cabinet al lui Sorin Blejnar, Ovidiu Moldovan, Diana Nemeş şi alte două persoane vor fi prezentaţi la CAB cu propunere de arestare preventivă în lipsă.

Potrivit anchetatorilor, în perioada mai 2011 - iulie 2012, mai muţi inculpaţi şi soţii Nemeş au constituit şi coordonat o grupare infracţională prin iniţierea unui amplu mecanism evazionist ce vizează sustragerea de la plata accizelor aferente a peste 33.000 de tone de motorină care au fost comercializate pe piaţa internă sub denumirea unor produse petroliere inferioare.

În această modalitate, bugetul de stat a fost prejudiciat cu peste 15,2 milioane euro, reprezentând accize şi TVA neachitate.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ