Surse: Dosarul lui Gabriel Oprea ar putea ajunge joi la DNA

| 28 oct, 22:46

Parchetul de pe lângă Tribunalul București și-ar putea declina, mâine, competența de soluționare a dosarului Coloana Oficială în favoarea Direcției Naționale Anticorupție, conform unor surse citate de Profit.ro.

Sursele judiciare precizează că Parchetul de pe lângă Tribunalul București nu are competența de a-l cerceta pe Gabriel Oprea, date fiind funcția acestuia de ministru, natura infracțiunilor care se conturează în dosar și legătura directă dintre faptele comise și atribuțiile sale de demnitar. Acesta este și motivul pentru care Oprea a fost audiat astăzi doar în calitate de martor.

Aceleași surse arată că în dosarul Coloana Oficială se conturează indicii de comitere a infracțiunii de abuz în serviciu, așa cum este ea reținută de Legea nr. 78/2000, ceea ce atrage competența Direcției Naționale Anticorupție. O decizie în acest sens ar urma să fie adoptată mâine.

Asta, în condițiile în care dispozitivele de însoțire – termenul folosit chiar de Gabriel Oprea, pentru a defini, din punct de vedere juridic, coloana sa oficială - au fost aprobate, prin ordin al ministrului de Interne, chiar de către Oprea. Și vorbim despre peste 1.500 de astfel de misiuni doar în 2015, adică toate deplasările pe care le-a făcut Gabriel Oprea în acest an.

Citește și:  Oprea, la Parchet în dosarul morții polițistului Bogdan Gigină: În toată activitatea mea de ministru nu am încălcat legea

Tag-uri: Gabriel Oprea
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
29 oct, 10:11
Ion
Castiguri din prima luna! 100-285 de euro lunar!
Colaborare cu castiguri din prima luna! 100-285 de euro lunar! sellectam urgent persoane din toate localitatile tarii, pentru colaborare part-time sau full-time. Castigurile, de 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), vin din prima luna, iar activitatea este extrem de simpla. Garantam seriozitate maxima si cerem acelasi lucru. Pentru mai multe informatii, solicitati acum detalii unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ