Oprea, audiat la Parchet: În toată activitatea mea de ministru nu am încălcat legea

| 28 oct, 17:02

Vicepremierul Gabriel Oprea s-a prezentat miercuri la Parchetul de pe lângă Tribunalul București pentru a fi audiat în dosarul privind decesul polițistului Bogdan Gigină.

Update 18:20. Vicepremierul Gabriel Oprea a declarat la ieșirea de la Parchetul de pe lângă Tribunalul București că a răspuns la toate întrebările puse de procurori. Acesta a subliniat că era în timpul serviciului și își făcea datoria în timpul tragicului eveniment.

Gabriel Oprea a spus că venea de la o instituiţe a statului român, dar a subliniat că nu poate să spună mai mult.

"Nu am avut nimic în plus faţă de ceilalţi miniştri de interne. Nu am avut anul acesta nicio zi de concediu, am muncit de dimineaţă până seară într-un context greu de securitate. Ori de câte ori vom fi chemaţi la Parchet vom declara, am trimis toate documentele şi în toată activitatea mea de ministru sau vicepremier nu am încălcat legea", a mai spus vicepremierul în faţa jurnaliştilor.

Update 17:00. "M-am prezentat în calitate de martor la Parchet. Voi răspunde la toate întrebările procurorilor", a declarat Gabriel Oprea la intrare în sediul Parchetului, adăugând că va da mai multe detalii după ce va sta de vorbă cu procurorii.

Procurorii de pe lângă Tribunalul București nu sunt, însă, competenți să îl pună sub o eventuală acuzare, astfel că, în cazul în care constată că există dovezi în acest sens, va trebui să își decline competența de soluționare a dosarului către Parchetul General.

Procurorii au audiat până în prezent mai mulți martori și au solicitat imagini de pe camerele de supraveghere ale primăriilor.

Citeşte şi:  Fost ministru al Apărării, dezvăluiri despre Oprea: A folosit elicopterele Armatei în scop politic

Anchetatorii au mai primit de la reprezentanţii Ministerului Afacerilor Interne datele solicitate privind legislaţia în baza căreia a fost constituită coloana oficială pentru însoţirea cu echipaj de poliţie a vicepremierului Gabriel Oprea şi traseul pe care a mers acesta în 20 octombrie.

Aghiotantul şi şoferul lui Gabriel Oprea au dat explicaţii marți, timp de mai multe ore, procurorilor de la Parchetul Capitalei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
28 oct, 22:04
rodica
Oferta accesibilă de lucru. Ai timp liber și vrei să ciștigi bani? Compania Română
ePublishers ce vizează piața cărților electronice cauta colaboratori dispusi să lucreze în fața calculatorului.
Proiectul se doreste a fi lansat pe piata americana de carti electronice!
NU este necesara nici un fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero sub forma a 12 lectii prin email.
Cerințe:
- cunostinte minime PC
- conexiune la internet
- seriozitate
- răbdare
- dorință să avansezi și sa înveti ceva nou
Pentru mai multe informații la adresa de email: [email protected]
28 oct, 20:07
Pasat Ionela
Pentru toate localitatile! Bani din prima luna! 100-285 de euro lunar! Cautam urgent numai oameni extrem de seriosi si interesati colaboreze cu noi, pentru a lucra in timpul liber sau full-time, la alegere, in asa fel incat sa obtina castiguri imediate, 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), din prima luna. Va rugam sa solicitati cat mai repede detaliile necesare, unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: [email protected]
28 oct, 18:38
ROMÂNU'
despre CRIMINALUL oprea
....moarte a fãcut .....de moarte va avea parte.....acest CRIMINAL oprea gabriel......la fel cum a fãcut......ñici satana.....ñici cristos ....nu au puterea de a-l scãpa de OSÂNDA care îi este "scrisã".....

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ