Surse: Miniştri aliniaţi pentru remaniere

| 30 aug, 2013

Primul pe listă ar putea fi chiar vicepremierul Chiţoiu, protagonistul unor gafe la Finanţe care costă scump guvernarea.

În tabăra liberalilor se flutură tot mai insistent steagul remanierii. Conform unor informaţii apărute pe surse în mass-media, Crin Antonescu ar fi răspuns criticilor formulate de către Călin Popescu Tăriceanu privind direcţia partidului, în timpul şedinţei BPN de la Mamaia, că "noi nu am zis niciodată că vom face o remaniere la sfârşitul lui august, dar o remaniere se poate face oricând”.

Cu alte cuvinte, Antonescu nu ar vrea o remaniere, dar nici n-ar spune “pas”, lăsând uşa deschisă unui astfel de demers. În aceste condiţii, primul pe listă ar putea fi chiar vicepremierul Chiţoiu, protagonistul unor gafe la Finanţe care costă scump guvernarea. Este deja de notorietate recentul scandal pe tema minimis, vicepremierul liberal fiind acuzat că ar fi făcut jocurile pentru ca firme de casă ale PNL să beneficieze de cele 500 milioane lei destinaţi sprijinirii IMM-urilor. Se pare că DNA a intrat pe fir, iar poziţia lui Daniel Chiţoiu este extrem de vulnerabilă, în ciuda deciziei de a anula procedura şi de a o relua la o dată ulterioară, pe fondul suspiciunilor de corupţie.

Antonescu pare că acum va culege roadele inactivităţii sale şi a prelungitei absenţe din sânul PNL. În cercurile liberalilor se vorbeşte tot mai intens despre curent puternic împotriva actualului preşedinte al PNL. Semnalul este dat chiar cu Daniel Chiţoiu, care este omul lui Antonescu şi tocmai el ar putea fi basculat la cererea altor liberali.

Zvonistica din jurul PNL mai avansează un nume ce ar putea sacrificat pe altarul remanierii. Este vorba despre Mariana Câmpeanu, titulara de la Ministerul Muncii. Aceasta nu stă foarte bine pe scaun, dar având în vedere polemicile legate de domeniul muncii ar mai putea sta să încaseze, mai ales că PNL a dat din plin dovada lipsei de specialişti în contextul nominalizării de la Transporturi.

Bilanţul nu arată deloc bine pentru PNL, dupa mai mult de un an de guvernare, scăderea dramatică a liberalilor având drept principală cauză bâlbele la guvernare şi numeroasele scandaluri de corupţie în care au fost sau sunt anchetaţi fruntaşi ai PNL. În contrast, PSD şi-a făcut treaba, cota de 40% în sondaje fiind mai mult decât mulţumitoare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
30 aug, 2013
cantautor
asa dragilor,bagati-le frica in oase la liberalii astia...
fidelizati-l la maxim pe Antonescu....
isi rase in barba
batranul comunist si puse mana pe telefon sa dea ordin pentru un nou articol...
nu l-a gasit pe tanar,acesta anticipase si era deja ocupat sa scrie ...
sunt cam multe cuvinte,poate ,dar daca este si putin adevar?
30 aug, 2013
RADU
PENALII ?
DACA ACEST MINISTRU DE LA TRANSPORTURI , NU FACE CURATENIE, E JALE… “Pentru fostul ministru,penalul Relu Fenechiu, managementul privat înseamna ca aceia care au devalizat ani la rând sistemul feroviar românesc, cum este cazul directorilor Micu, Dorobanțu sau Ghibu, trebuiesc promovaţi ca manageri privaţi, dar remuneraţi împărăteşte. Astfel, devalizatorul de ieri, este de astăzi managerul de succes şi, ca atare, trebuie plătit cu mii de euro pe lună. Practic, Fenechiu a continuat campania de distrugerea cu bună ştiinţă a căilor ferate… Valentin Dorobanţu, managerul privat de la CFR Călători, va fi verificat de Consiliul Concurenţei pentru desfiinţarea a peste 150 de trenuri de călători , toate rentabile pentru companie . Totodată, inspectorii de concurenţă vor analiza şi modul de acordare a subvenţiei alocate anual de către Ministerul Transporturilor pentru operatorii privaţi de transport feroviar de persoane . Mai mult, Valentin Dorobanţu s-a înţeles cu liderul sindical Iulică Măntescu ca angajaţii care au manifestat împotriva Guvernului „să fie consideraţi în deplasare în interesul serviciului” "CFR Călători, condusă de Valentin Dorobanțu, ocolește sistematic licitațiile, sub pretextul situațiilor de urgență. De la începutul anului, toate contractele, în valoare de peste 70 de milioane de euro, au fost încheiate prin „negociere cu publicare" Peste 50.000.000 de euro au fost direcționați pentru reparații, iar circa 1.500.000 de euro pentru șase contracte de salubrizare. Prin aceeași schemă, CFR Călători va atribui încă 20 de contracte, a căror valoare totală poate atinge 15 milioane de euro.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ