Surse: Procurorii solicită prelungirea controlului judiciar pentru deputatul Vlad Cosma și tatăl său Mircea Cosma

| 16 iun, 09:36

Deputatul Vlad Cosma și tatăl acestuia, Mircea Cosma, președinte al Consiliului Județean Prahova, urmăriți penal în dosarul de corupție al lui Iulian Herțanu, s-au prezentat marți dimineață la sediul DNA Ploiești.

Surse judiciare au declarat că procurorii vor dispune în cursul acestei zile prelungirea măsurii controlului judiciar luată față de cei doi. Tot marți sunt așteptați la sediul DNA Ploiești și alți inculpați în acest dosar, printre care și deputatul Sebastian Ghiță, procurorii urmând să dispună și față de acesta prelungirea controlului judiciar, notează Agerpres.

Citeşte şi:  DNA îi permite lui Mircea Cosma, preşedintele suspendat al CJ Prahova, să părăsească cinci zile ţara

Iulian Herțanu, acționar la SC Grossman Engineering Group SRL, a fost arestat preventiv pe 18 februarie și plasat ulterior în arest la domiciliu, fiind acuzat de săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, schimbarea nelegală a destinației fondurilor europene și evaziune fiscală.

Aceleași acuzații au fost reținute și în cazul oamenilor de afaceri Mihail Marian Coman și Vladimir Răzvan Ciorbă.

În aceeași cauză, sunt cercetați sub control judiciar Mircea Cosma, președinte al CJ Prahova, și deputații Vlad Cosma și Sebastian Ghiță, cei din urmă fiind acuzați de sprijinire a unui grup infracțional organizat.

De asemenea, procurorii anticorupție au dispus începerea urmăririi penale și împotriva omului de afaceri Liviu Munteanu, a directorului de producție al Hidro Prahova, Virgiliu Iuliu Roman, și a directorului SC Grossman, Ilie Drăgan.

Procurorii le-au mai audiat în această cauză pe mama premierului Victor Ponta, Cornelia Naum, și pe sora acestuia, Alexandra Herțanu.

Cercetările în acest dosar vizează modul în care a fost acordat în ianuarie 2012 un contract având ca obiect "Extindere rețele de canalizare în orașul Comarnic" de către SC Hidro Prahova SA Ploiești (societate cu capital integral de stat, la care Consiliul Județean Prahova este acționar majoritar) asocierii SC Grossman Engineering Group SRL — SC Euro Construct Trading 98 SRL.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ