SURSE: Teodorovici nu este de acord cu majorarea cu 25% a salariilor medicilor

| 20 aug, 14:09

Ministrul Finanțelor, Eugen Orlando Teodorovici, nu este de acord cu majorarea cu 25% a salariilor medicilor, potrivit unor surse politice. Nici legalizarea mitei pentru cadrele medicale nu ar fi posibilă, conform Digi24.

Creșterea salariilor cu 25% pentru medici e imposibilă, crede ministrul, care spune că o asemenea creştere ar produce o gaură prea mare în bugetul de stat, potrivit surselor.

În acest moment s-ar purta discuţii între specialiştii Ministerului de Finanţe, ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu şi premierul Victor Ponta pentru a găsit o soluţie ca lefurile cadrelor medicle să fie totuşi majorate de la 1 octombrie, dar nu cu sumele promise de prim-ministru.

Citeşte şi: Guvernul vrea să legalizeze "atenţiile" primite de medici

Ministrul  a declarat  la Realitatea TV ca Guvernul va discuta în şedinţa de miercurea viitoare (26 august) forma finală a Ordonanţei de Urgenţă care va aduce creşterea salariilor pentru personalul din sistemul sanitar. "Acum aşteptăm propunerea de la Ministerul Sănătăţii cu detalii despre cum va fi făcuta majorarea salariilor", a spus Teodorovici. El a adăugat că fondurile bugetare necesare pentru aceasta creştere de salarii (circa 1,7 miliarde lei, în 2016) ar fi fost găsite la Casa de Asigurări de Sănătate. Întrebat dacă şi personalul TESA (ne-medical) din sistemul de sănătate va beneficia de creşterea promisă de 25% a salariului, Teodorovici a spus că decizia va fi luată după ce Ministerul Sănătăţii va prezenta o propunere în guvern.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ