T-Mobile vrea parteneriate cu WhatsApp în ţări precum România

| 25 feb, 2014

Deutsche Telekom, proprietarul T-Mobile, vrea să formeze parteneriate pe pieţe "precum România" cu WhatsApp, aplicaţia de mesagerie preluată săptămâna trecută de Facebook pentru 19 miliarde de dolari, cu 465 de milioane de utilizatori la nivel mondial, din care 1,5 milioane pe piaţa românească.

Claudia Nemat, director Deutsche Telekom pentru Europa, a precizat că grupul este pregătit pentru parteneriate cu WhatsApp în regiune, în ţări precum România, dar nu şi pe piaţa locală, în Germania, potrivit Bloomberg.

Detusche Telekom promovează în acelaşi timp servicii alternative pentru a atrage cât mai multe grupuri de clienţi.

"Nu credem că se va impune un singur model, ci că vom avea o coabitare a mai multor servicii. Aplicaţia pe care o veţi alege depinde de categoria de vârstă şi de cât este de importantă intimitatea", a afirmat Nemat într-un interviu acordat Bloomberg la Mobile World Congress, în Barcelona.

Operatorul Cosmote România, parte a grupului Deutsche Telekom, derulează în prezent o ofertă promoţională cu WhatsApp, prin care clienţii au trafic gratis nelimitat în reţeaua de mesagerie.

WhatsApp are peste 1,5 milioane de utilizatori în România, potrivit unor estimări din piaţa telecom.

În Germania, operatorul E-Plus, controlat de grupul olandez KPN, a anunţat marţi că va introduce în această primăvară o ofertă promoţională WhatsApp.

WhatsApp este cea mai populară aplicaţie gratuită de mesagerie instant la nivel mondial, cu 465 milioane de utilizatori. Şeful Facebook, Mark Zuckerberg, a declarat săptămâna trecută că aplicaţia poate ajunge la peste 1 miliard de utilizatori.

Cofondatorul WhatsApp Jan Koum a anunţat luni, la Barcelona, că firma va lansa în primăvară un serviciu de apeluri de voce gratis pe internet. WhatsApp ar intra astfel în concurenţă cu Skype, serviciu deţinut de Microsoft.

Cosmote, parte a grupului Deutsche Telekom, este al treilea operator de telefonie mobilă din România după numărul de clienţi şi cifra de afaceri, concurând cu Orange (Franţa) şi Vodafone (Marea Britanie). Deutsche Telekom controlează indirect şi Romtelecom.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ