Tablou de Leonardo da Vinci cumpărat cu 75 de dolari şi vândut cu 75 de milioane

| 08 mar, 2014

Câţiva colecţionari de artă s-au îmbogăţit peste noapte. Ei au cumpărat cu 75 de dolari un tablou de Leonardo da Vinci şi l-au vândul la licitatie, după ce l-au restaurat, cu 75 de milioane de dolari.

Tablou de Leonardo da Vinci cumpărat cu 75 de dolari şi vândut cu 75 de milioane Câţiva colecţionari de artă s-au îmbogăţit peste noapte. Ei au cumpărat cu 75 de dolari un tablou de Leonardo da Vinci şi l-au vândul la licitatie, după ce l-au restaurat, cu 75 de milioane de dolari.

Iniţial nu s-a ştiut cu îi aparţine pictura ce îl reprezintă pe Iisus Hristos binecuvântând. Tabloul Salvator Mundi a fost descoperit întâmplător în anul 2005. Era într-o stare avansată de degradare şi după o primă expertiză lucrarea i-a fost atribuită unui discipol al lui Leonardo da Vinci.

După ce a fost restaurat, tabloul a fost din nou expertizat şi nu mică le-a fost uimirea specialiştilor să constate că au de fapt în faţa ochilor o lucrare realizată de marele pictor al Renaşterii.

Acum, descoperirea făcută de ei, este considerată una dintre cele mai importante din ultimii o sută de ani.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ