Tanczos Barna: Fără o reformă administrativă se va sufoca administraţia din România

| 03 apr, 21:39


Senatorul Tanczos Barna (UDMR) a declarat miercuri că, fără o reformă administrativă, administraţia din România se va sufoca, el precizând că oricine vine la guvernare din decembrie 2024 trebuie să înţeleagă că din ianuarie ”trebuie să se taie în carne vie şi să facă reformă”.

 

Tanczos Barna a afirmat în emisiunea România Politică de la Prima News, că nu vrea să se ajungă în situaţia în care Bucureştiul decide, analizează şi face reorganizare cum s-a făcut în turism, ”iar 17 milioane de români, care nu sunt bucureşteni, suferă din această cauză”.
”Într-un studiu făcut pe un eşantion de 26.000 de cetăţeni europeni aceştia au fost întrebaţi ce părere au despre Bruxelles, care este capitala UE.Ca să vă daţi seama cât s-a distanţat şi s-a rupt de realitatea din UE această capitală, rezultă că 63% dintre cetăţeni consideră că Bruxelles-ul habar nu are ce se întâmplă în Europa, iar aproape 30% nici nu ştiu ce face Bruxelles-ul şi nici nu sunt interesaţi. Eu nu aş vrea să ajungem în situaţia în care Bucureştiul, undeva într-un turn de fildeş, decide, analizează şi face reorganizare cum s-a făcut în turism, face harcea-parcea, iar 17 milioane de români, care nu sunt bucureşteni, suferă din această cauză. Şi în Europa, şi în Bucureşti, şi la Bruxelles, trebuie să păstrăm aceste lucruri simple, principiile de bază, şi să ştim ce se întâmplă în ţară, care sunt nevoile în fiecare instituţie, în fiecare judeţ, care este potenţialul unui judeţ sau altui judeţ şi să decidem în consecinţă”, a spus Tanczos.
Acesta a precizat că în an electoral nu se poate face reorganizare, acest demers fiind imposibil.
”Fără reformă administrativă se va sufoca administraţia din România, fără această reformă nu se mai poate şi trebuie să înţeleagă oricine vine la guvernare din decembrie 2024 că din ianuarie trebuie să se taie în carne vie şi să facă reformă”, a subliniat senatorul UDMR.
Acesta a criticat proiectul de reorganizare a agenţiilor judeţene de turism care prevede, de exemplu, subordonarea Iaşiului, a Botoşaniului, dar şi a municipiilor Alba Iulia şi Târgu Mureş, la Constanţa, care devine, astfel, o altă capitală a României din punct de vedere organizatoric.
”Dacă ajungem ca 16.000 de ordonatori de credite secundari sau terţiari vor fi reorganizaţi după aceste criterii şi nu va exista o coordonare la nivelul Guvernului şi o viziune pe termen lung, vom ajunge ca fiecare reorganizare să fie decisă de directorul unei instituţii şi să avem centre regionale la Timişoara pentru Iaşi, la Constanţa pentru Alba Iulia, la Satu Mare pentru Craiova şi să fie o debandadă totală. La Constanţa au fost depuse multe dosare pentru turism, dar asta nu înseamnă că muţi toată puterea la Constanţa şi să fie şi mai multe dosare şi mai multă susţinere pentru turismul din Constanţa şi să nu mai ai pentru turismul din Transilvania. Nu ai Satu Mare, nu ai Bihor, nu ai Timişoara. Ai la Braşov, la Ploieşti şi la Constanţa. Asta este descentralizare? Covasna ţine de Braşov, Harghita, judeţul vecin, ţine de Constanţa. Eu nu am înţeles”, a menţionat Tanczos Barna.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ