Ţara din Europa care vrea să interzică participarea cetăţenilor săi la conflicte armate în străinătate

| 29 oct, 2014

Ministrul de justiţie din Suedia, Morgan Johansson, a anunţat miercuri că vrea instaurarea rapidă a unei legislaţii pentru a-i împiedica pe suedezi să participe la conflicte armate în străinătate, în speranţa îndeosebi de a-i descuraja pe candidaţii la jihad, relatează AFP.

''Vrem să incriminăm participarea la antrenamente şi lupte în cadrul unor organizaţii teroriste aflate pe lista Naţiunilor Unite'', a explicat Johansson în cotidianul regional Sydsvenskan.

''Introducerea unei pedepse ar veni în sprijinul părinţilor, de exemplu, care nu vor deloc ca fiii lor să plece. Ei trebuie să spună: 'Este interzis. Dacă pleci, rişti pedeapsa cu închisoarea la întoarcerea în ţară'. Este un semnal clar'', a explicat ministrul.

Suedia nu intenţionează să le retragă combatanţilor cetăţenia suedeză, contrar Norvegiei vecine, care a evocat această posibilitate.

Legea, la care trebuie mai întâi să reflecteze o comisie de anchetă, ar viza orice tip de conflict armat.

''Noi n-avem doar suedezi care se alătură Statului Islamic (SI). Avem şi nazişti suedezi care luptă în Ucraina. Suntem într-o situaţie în care suedezii se pot înrola în orice armată'', a mai spus ministrul.

Potrivit serviciilor de informaţii, 90 de suedezi luptă alături de jihadiştii SI.

Noua legislaţie ar putea fi gata în 2015.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ