Tăriceanu a cerut returnarea unei scrisori a lui Băsescu: Să înveţe să scrie "premierul României"

| 10 apr, 2014

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a criticat, în BP reunite din 1 aprilie, faptul că scrisoarea şefului statului despre suplimentarea militarilor SUA în România conţine formula "prim-ministrul Guvernului", el cerând returnarea actului, propunere care nu a fost, în final, votată.

Membrii Birourilor Permanente reunite ale celor două Camere ale Parlamentului au decis, în şedinţa din 1 aprilie, introducerea pe ordinea de zi a plenului reunit a scrisorii prin care preşedintele Traian Băsescu informa Parlamentul că a probat propunerea prim–ministrului referitoare la dislocarea la Centrul Administrativ Aerodrom Mihail Kogălniceanu a unor elemente ale unei unităţi de infanterie marină, la solicitarea Ambasadei SUA.

Potrivit stenogramei şedinţei Birourilor Permanente reunite din 1 aprilie, publicată recent, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a remarcat formula "prim-ministru al Guvernului" folosită în scrisoare de către preşedintele Traian Băsescu.

"Am o rugăminte. Când faceţi scrisorile astea... Să ştiţi că prim–ministrul nu poate să fie decât al Guvernului. Prim-ministrul este al României, nu al Guvernului. Asta este o formulare pleonastică, moştenită din perioada lui Constantin Dăscălescu şi vă rog să renunţăm la ea. Da? Îi trimiteţi înapoi hârtia, să înveţe să scrie", a cerut Tăriceanu.

Potrivit stenogramei, solicitarea preşedintelui Senatului nu a fost supusă, până la final, la vot. În cele din urmă, scrisoarea şefului statului a fost înscrisă pe ordinea de zi a şedinţei de plen comun a Parlamentului.

Statele Unite ale Americii au solicitat României extinderea operaţiunilor de la baza Kogălniceanu, respectiv dislocarea unor elemente a unei unităţi de infanterie marină şi a unui număr de aeronave militare, astfel încât numărul militarilor americani dislocaţi va fi de maximum 1.600.

Aceste informaţii au fost cuprinse într-o scrisoare transmisă de către preşedintele Traian Băsescu în 27 martie Parlamentului. Şeful statului informa Legislativul că, în baza legii 291/2007 privind forţele armate străine de pe teritoriul României, a aprobat propunerile premierului referitoare la solicitările părţii americane.

Tag-uri: basescu, tariceanu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ