Tăriceanu: Firmele străine au fost privilegiate în România, în detrimentul capitalului românesc

| 28 noi, 19:13

Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat luni, la Suceava, că susţine firmele cu capital românesc şi nu agreează privilegiile acordate firmelor străine.

''Voi pleda pentru a nu mai da privilegii firmelor străine. Firmele străine au fost privilegiate în România în detrimentul capitalului românesc şi acest sistem de privilegii pentru firmele străine trebuie să înceteze. În programul meu avem o referire specială pentru schemele de ajutor de stat'', a spus Tăriceanu. 

El a afirmat că în acest an au fost sprijinite doar firme cu capital străin prin schema de ajutor de stat. 

''Anul acesta, în toată schema de ajutor de stat pe care eu am introdus-o pe când eram prim ministru, este o formă de ajutorare a mediului economic, a întreprinderilor, a operatorilor economici, care este în concordanţă cu legislaţia europeană, anul acesta, aprobările pe care le-a dat Ministerul de Finanţe sunt în totalitate pentru firmele cu capital străin'', a spus Tăriceanu. 

El a adăugat că această situaţie i se pare ''inadmisibilă''. 

''Pe mine situaţia asta mă revoltă. E inadmisibil ca în România tot ajutorul să-l dăm pentru firmele străine. Vreau să fie foarte clar. Am fost cel care am promovat investiţiile străine şi voi face acelaşi lucru şi de azi înainte. Nu-mi schimb atitudinea, dar nu este posibil să-i privilegiem pe cei din România, firme cu capital străin, şi pe ai noştri să-i dăm la o parte'', a spus Tăriceanu. 

În opinia lui, firmele româneşti au o mare capacitate de dezvoltare şi fără ajutor, dar pot deveni mai performante dacă sunt sprijinite. 

''Am văzut o capacitate extraordinară la firme româneşti care nu au primit niciun ajutor de 25 de ani şi cred că ar fi putut să performeze mult mai bine dacă şi ele ar fi fost ajutate măcar într-o măsură egală cu firmele cu capital străin, ca să nu spun mai mult'', a afirmat Tăriceanu. 

Liderul ALDE a fost prezent, luni, la Suceava, de Ziua Bucovinei, la invitaţia liderului judeţean al formaţiunii, deputatul Ştefan Alexandru Băişanu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ