Tăriceanu îi cere lui Cioloş explicaţii privind Antena 3: ''Să vină de urgenţă''

| 16 feb, 11:22

Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului, le-a propus colegilor săi senatori să-l cheme pe premierul Dacian Cioloş în faţa senatului "să dea explicaţie cu privire la acţiunea unei instituţii aflate în subordinea Guvernului" cu privire la cazul Antenelor. ANAF a somat televiziunile trustului Intact să evacueze sediile în care acestea îşi desfăşoară o parte din activitate.

Şeful Senatului a vorbit despre "un grav atentat la libertatea de exprimare" în cazul posturilor grupului Intact.

"Mi se pare un grav atentat la libertatea de exprimare. Din păcate lucrurile evoluează din rău în mai rău. Descinderea brutală şi supranumerică realizată de ANAF, cu controlul identitatii persoanleor din cladire, din care a mai lipsit doar folosirea gazelor lacrimogene, mi se pare că este expresia ultimă a derapajelor care se întâmplă în România în ultima perioadă. Constituţia este clară: nicio publicaţie nu poate fi suprimată. E o încercare brutală de suprimare a libertăţii de exprimare. Consider că în faţa acestei situaţii excepţionale se impune o atitudine pe măsură din partea Parlamentului, care trebuie să apere dreptul de liberă expresie. Senatul are dreptul să ceară Guvernului să dea explicaţie. Mâine să vină de urgenţă în faţa Senatului să dea explicaţii cu privire la acţiunea unei insituţiii aflate în subordinea Guvernului", a spus preşedintele Senatului, citat de paginademedia.ro.

Ulterior, plenul Senatului României a votat chemarea mâine, în regim de urgenţă, a premierului Dacian Cioloş în faţa Parlamentului pentru a da explicaţii în legătură cu situaţia în care se află posturile trustului Intact, după notificarea ANAF. Propunerea făcută de Călin Popescu Tăriceanu a primit 70 de voturi "pentru", două voturi "împotrivă" şi trei abţineri.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ