Tăriceanu: Mă voi opune suspendării preşedintelui dacă, ipotetic, un astfel de demers se va pune în discuţie

| 26 mai, 20:58

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat joi la Craiova că se va opune oricărui demers de suspendare a preşedintelui României în cazul în care, ipotetic, acesta se va pune în discuţie atâta timp cât preşedintele respectă Constituţia şi prevederile constituţionale.

"Am văzut ieri o declaraţie a doamnei Gorghiu de la noul PNL. Acum văd cât de mult seamănă noul PNL cu vechiul PDL: specialitatea declaraţiei cât mai stridente. Şi am aflat din declaraţiile doamnei Gorghiu despre nişte intenţii care nici nu mi-au trecut prin minte vreodată. (...) Referitor la afirmaţiile iresponsabile pe care le face cu privire la intenţiile de suspendare a preşedintelui vreau să vă declar că n-am nici cea mai mică intenţie în acest fel şi nici nu am auzit la celelalte persoane pe care le-a menţionat - domnul Dragnea, sau mi se pare că s-a referit şi la domnul Ponta - de o astfel de intenţie. În cazul ipotetic în care s-ar pune în discuţie o asemenea ipoteză mă voi opune suspendării preşedintelui, atâta vreme cât preşedintele respectă Constituţia şi prevederile constituţionale eu mă voi opune oricărei tentative de suspendare dacă ipotetic s-ar pune această problemă, pentru că nu vorbim decât în termeni ipotetici", a spus Călin Popescu-Tăriceanu în cadrul unei conferinţe de presă. 

Preşedintele Senatului a mai afirmat că solicitarea demisiei de către PNL face parte dintr-un plan de dislocare a sa de la preşedinţia Senatului de care preşedintele României "nu este străin". 

"Dar pentru că declaraţiile pe care doamna Gorghiu le face cu iresponsabilitate creează unora anumite griji, eu cred că e de datoria mea ca preşedinte al Senatului să vă spun că mă voi opune unui astfel de demers dacă el cumva se va pune în discuţie. (...) Doamna Gorghiu îmi cere acum demisia, pentru că PNL este într-o criză de identitate profundă care se reflectă în sondaje. Nu fac (n.red. reprezentanţii PNL) decât să urmărească traiectoria pe care se înscrie actualul preşedinte şi pot spune că chestiunea asta face parte dintr-un plan de dislocare a mea de la preşedinţia Senatului de care preşedintele nu este străin. Întrebat dacă a fost sunat de preşedinte să îi ceară demisia, Tăriceanu a spus: "Nu m-a sunat". 

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a afirmat că PSD pregăteşte "cea mai puternica ofensivă" împotriva "oricărei norme democratice", înainte de alegerile parlamentare. Ea a afirmat ca PSD doreşte sa pună aceste planuri în practica înainte de alegerile parlamentare. "În România anului 2016, ticăloşia are un nume: Dragnea, Ponta, Tăriceanu ? îmi pare rău să spun acest nume la aniversarea PNL. Aceşti trei oameni încearcă să genereze cea mai acută, puternică criză prin care poate trece România. De la o demitere a Guvernului, menţinerea lui Tăriceanu în funcţia de preşedinte al Senatului, o eventuală suspendare a preşedintelui României fac parte din planurile PSD pe care ar dori să le pună în practica chiar înainte de alegerile parlamentare. Cei trei iau în calcul toate variantele ca să poată prelua puterea, iar România va deveni un Hexi Pharma la nivel naţional, iar lupta anticorupţie se va dilua, pas cu pas, cu ei în fruntea României", a spus Gorghiu, marţi, la un eveniment prin care s-au marcat 141 de ani de la înfiinţarea PNL şi care a avut loc la Hanul Gabroveni.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ