Tăriceanu: Nimeni nu vine sa ceară socoteală României; adoptarea OUG 13 a fost legală şi abuzul a fost al DNA

| 06 apr, 14:10

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat joi că nimeni nu vine "să ceară socoteală României" pentru Ordonanţa 13, întrucât acest act normativ a fost adoptat "perfect legal", iar "abuzul" a fost din partea DNA.

Întrebat dacă în întâlnirea pe care a avut-o joi dimineaţă cu Gianni Buquicchio, preşedintele Comisiei Europene pentru Democraţie prin Drept a Consiliului Europei, a discutat despre Ordonanţa 13, Tăriceanu a spus: "Nu. Pentru că am impresia că există o percepţie pe care vreau să vă rog să o corectaţi: nimeni nu vine să ceară socoteală României, mai ales că adoptarea OUG 13 a fost perfect legală şi abuzul a fost din partea DNA, aşa încât ar fi chiar ridicol din partea unui om care este specialist în drept constituţional şi conduce Comisia de Veneţia să pună astfel de (...) întrebare. Aveţi impresia ca România este o ţara care primeşte recomandări, aşa ca un şcolar? Să ştiţi că nu". 

El a explicat că Buquicchio a venit în România pentru că "este organizat în aceste zile un seminar de către Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei împreună cu Comisia de la Veneţia". 

"Conferinţa este organizată la Cotroceni despre rolul în democraţie pe care îl joaca majoritatea şi opoziţia. (...) A venit de multe ori în România, e binevenit şi de acum încolo şi mă bucur ca sunt oameni care au o altă înţelegere politică a lucrurilor", a explicat Tăriceanu. 

El a subliniat că a avut cu Gianni Buquicchio "un schimb de păreri foarte util". 

"România, în 2002, când a revizuit Constituţia, a cerut o opinie Comisiei de la Veneţia care parţial a fost luată în considerare. Ulterior au existat şi alte consultări cu Comisia de la Veneţia în 2012, când în România s-a pus problema revizuirii Constituţiei. Din nou proiectul de Constituţie a fost transmis Comisiei de la Veneţia pentru a face observaţii şi sugestii (...) În urmă cu două-trei săptămâni ministrul Tudorel Toader a fost la Veneţia unde a prezentat situaţia referitoare la ancheta făcută de DNA asupra adoptării OUG 13. Am discutat chestiuni care ţin de ceea ce numim statul de drept şi probleme de ordin constituţional şi am fost bucuros să îl aud pe domnul Buquicchio, care este un bun cunoscător al arhitecturii constituţionale din România şi a sistemului pe care îl avem", a relatat Tăriceanu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ