Tăriceanu, reacţie după ce DNA a cerut arestarea lui Dan Şova

| 13 mar, 15:29

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, spune că solicitarea privind încuviințarea reținerii și arestării preventive a senatorului Dan Șova nu a fost încă transmisă Camerei superioare, însă "de îndată ce această cerere va sosi la Senat, ea va fi tratată cu maximă celeritate", relatează Agerpres.

 

Tăriceanu a subliniat că Biroul Permanent al Senatului va lua în discuție, în ședința de luni, acest subiect, urmând ca solicitarea și documentele aferente să fie transmise senatorilor juriști pentru un punct de vedere.

"Solicitarea încă nu a ajuns. (...) Probabil că această solicitare va ajunge oficial astăzi sau cel târziu luni, pentru că ea trebuie să parcurgă un anumit traseu. (...) De îndată ce cererea va sosi la Senat, ea va fi tratată cu maximă celeritate. Prin urmare, dacă va sosi astăzi, atunci săptămâna viitoare ședința BP va lua în analiză această solicitare. Așa cum se procedează de obicei, solicitarea, împreună cu dosarele respective, vor fi înaintate Comisie juridice, care va trebui să formuleze un punct de vedere. Ulterior, revine plenului sarcina de a lua hotărârea în privința încuviințării sau nu a cererii de reținere și arestare preventivă", a spus Tăriceanu, vineri, la Senat.

Citeşte şi: DNA cere arestarea lui Dan Şova

 

El a explicat, totodată, că la Comisia juridică trebuie analizată și cântărită "cu cea mai mare responsabilitate" această solicitare și documentele aferente primite din partea Justiției, însă "fără presiune".

"Cred că în astfel de situații, când este vorba despre o solicitare de o asemenea gravitate, adică reținere și arestare preventivă, o decizie nu se ia bătând din palme și cu superficialitate. Trebuie analizată și cântărită, așa încât dacă componenta administrativă poate să fie pusă pe repede-înainte, când este vorba despre analiza pe care trebuie să o facă membrii Comisiei juridice, sunt de părere că acolo trebuie făcută chestiunea asta de analiză, de cântărire a documentelor cu cea mai mare responsabilitate și fără presiune", a mai spus Tăriceanu.

Președintele Senatului a adăugat că fiecare solicitare primită din partea Justiției este analizată individual și că deciziile nu sunt luate în funcție de persoanele vizate, ci în funcție de "substanța dosarului".

"Judecăm caz după caz. Nu mergem pe decizii pe bandă rulantă sau pe decizii stabilite dinainte pe alte criterii. După cum ați văzut, când a fost solicitarea de începere a urmării penale pentru senatorul Ariton și senatorul Vosganian, au fost cazuri diferite. În cazul în care au fost acuzații de corupție, Senatul nu a avut niciun fel de rezervă și a votat pentru. Atunci când a fost vorba de cu totul altceva, de un lucru care nu este de resortul Parchetului să ancheteze, anume deciziile politice, Senatul a votat împotrivă. Așadar, nu e vorba de persoană, ci despre substanța dosarului", a întărit Tăriceanu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ