Tăriceanu: România să facă demersuri să fie inclusă între ţările ameninţate de conflictul ucrainean

| 17 apr, 2014

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, considera ca Romania trebuie sa faca demersuri oficiale pentru a fi inclusa, alaturi de tarile baltice si Polonia, in randul statelor care sunt direct amenintate de extinderea conflictului din Ucraina.

Calin Popescu Tariceanu a declarat, joi, la Baza 71 Aeriana Campia Turzii, ca reactia tarilor occidentale si a SUA pare destul de slaba in raport cu agresivitatea de care da dovada Federatia Rusa.

"Legat de situatia extrem de grava din Ucraina vecina, sunt doua lucruri pe care doresc sa le mentionez. Mi se pare ca, pana in momentul de fata, reactia tarilor occidentale si a SUA pare destul de slaba, destul de moale, in raport cu agresivitatea de care da dovada Federatia Rusa. Ne-am imaginat ca dupa ocuparea Crimeii si alipirea ei la Rusia va fi o situatie de calm, dar iata ca evolutiile recente din Ucraina ne dovedesc contrariul.

Apreciez ca este nevoie din partea Romaniei sa faca demersuri oficiale pe langa partenerii occidentali ca Romania sa fie inclusa, alaturi de tarile baltice si Polonia, in randul tarilor care sunt direct amenintate de extinderea acestui conflictdin vecinatate", a spus Tariceanu.

Potrivit acestuia, demersurile care trebuie facute sunt cele de protectie suplimentara, "masuri conjugate care sa asigure Romaniei, ca tara membra a NATO, garantii de securitate suplimentare".

Presedintele Senatului a participat, joi, la Baza 71 Aeriana din Campia Turzii, la ceremonia de inchidere a exercitiului militar Dacian Viper 2014.

Tag-uri: tariceanu, Ucraina
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ