Tăriceanu spune că pariul pe care România trebuie să-l câştige e investiţia în capitalul uman

| 24 oct, 2014

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, candidat independent la prezidenţiale, susţinut de Partidul Liberal Reformator (PLR), a declarat vineri, la Zalău, că pariul pe care România trebuie să-l câştige în viitor este investiţia în capitalul uman, pentru că resursele naturale sunt epuizabile.

'Dar nu resursele naturale sunt cele mai valoroase, pentru ele sunt şi epuizabile. Cea mai valoroasă resursă e resursa umană. Prin urmare, pariul pe care noi trebuie să-l câştigăm în viitor este investiţia în capitalul uman, capitalul uman însemnând cel bine pregătit, bine instruit, bine educat, care a trecut prin procesul de învăţare, dar nu procesul de învăţare asigurat de şcoala românească cum este ea astăzi, ci o şcoală performantă', a precizat într-o conferinţă de presă Călin Popescu Tăriceanu.

Acesta a reamintit că proiectul cu care a intrat în competiţia electorală vizează aducerea României pe locul şapte în Europa din punct de vedere economic, acolo unde ea este în prezent doar ca mărime şi populaţie, adăugând că este nevoie de acest proiect pentru că românii se mobilizează doar atunci când există obiective concrete, aşa cum a fost intrarea în Uniunea Europeană. 

'Noi stagnăm. Nu vreau să spun că 'băltim', că de fapt asta e realitatea. Băltim pentru că n-avem niciun proiect, nicio ambiţie, nimic, niciun obiectiv. Suntem aşa, ca o frunză în vânt. Ne mulţumim cu puţin şi eu vreau să insuflu altă filosofie pe care ar trebui s-o avem ca popor: să ne dorim mai mult, pentru că capacitatea există', a subliniat preşedintele Senatului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
28 oct, 2014
Vlad
adevarat
Tariceanu este singurul candidat de care o sa-mi para rau daca nu iese presedinte. Omului astuia i se potriveste perfect functia asta. Mult succes!!
26 oct, 2014
Ungureanu
Imi pun toata increderea in Tariceanu
Sper sa castige, sper sa dispara ceilalti adversari care nu au facut nimic pana acum pentru tara asta. Nimic bun adica.
26 oct, 2014
inna
Tariceanu presedinte!
Imi place ca nu sustineti exploatarile care fac rau mediului sau legile care vor sa ii ajute pe hoti sa iasa mai usor din inchisoare! Foarte bine, asa se protejeaza o tara!
25 oct, 2014
Alin
Foarte bine!
Asa trebuie sa gandeasca un politician! Ma bucur ca ati spus asta, nu aveti idee ce mult ma bucur! Putem exploata vantul, apa, soarele, nu resursele epuizabile. Iar oamenii vor vrea tot timpul sa lucreze, au nevoie de munca si salariu pentru a trai! Acolo avem nevoie de investitii.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ