"Tata Puiu" Iordănescu a fost numit şeful lui Victor Piţurcă

| 16 dec, 2013

Președintele FRF, Mircea Sandu, a anunțat că Anghel Iordănescu a fost numit în funcția de director tehnic al FRF. Fostul selecționer ar urma să supervizeze activitatea tuturor echipelor naționale, precum şi să conceapă o strategie de revitalizare a activității fotbalistice din România.

“Comitetul Executiv a aprobat azi numirea lui Anghel Iordănescu în postul de director tehnic al FRF. În subordine sa vor fi fi angrenați antrenorii echipelor naționale. Va avea la dispoziție timp de șase luni să conceapă o strategie pentru echipele naționale. Sper ca odată cu aprobarea strategiei sale, care se va face în toamnă, la anul, fotbalul românesc să intre într-o nouă creștere. A scăzut fondul de jucători tineri și trebuie remediat acest lucru. M-am interesat câți bani anume câștigă un antrenor de copii și juniori, am înțeles că undeva la 1.400 – 1.500. E rezonabil, dar se poate și mai bine. Ce este sub 600-700 de euro poate aduce tentații pentru antrenorii de la acest nivel”, a spus Mircea Sandu.

Anghel Iordănescu a debutat ca antrenor la Steaua București, în 1985, ca secund al lui Emeric Jenei. În această calitate, dar și ca jucător, și-a adus contribuția la câștigarea Cupei Campionilor Europeni în 1986. În 1987 conduce Steaua la câștigarea Supercupei Europei. Între 1987-1989 este antrenor principal la Steaua. Câștiga în această perioadă trei Cupe ale României și trei titluri de campioană. A fost antrenor principal în ediția 1988-1989 când Steaua a jucat finala Cupei Campionilor Europei (0-4 cu AC Milan). Între 1990-1992 a antrenat în Cipru, pe Anorthosis Famagusta, cu care a participat în Cupa UEFA. În 1992-1993 revine ca antrenor principal în Ghencea și readuce titlul după patru ani.

Pe 8 septembrie 1993 a fost numit antrenorul echipei naționale. S-a calificat la două turnee finale ale Campionatului Mondial (1994 și 1998) și la unul al Campionatului European din 1996. În august 1998 pleacă de la națională și antrenează alte echipe naționale și echipe de club străine, inclusiv în Arabia Saudită. În ianuarie 2002 redevine antrenor principal la echipa națională.

La data de 5 septembrie 1994, colonelul Anghel Iordănescu din Ministerul Apărării Naționale a fost înaintat la gradul de general-maior (cu o stea). A fost trecut în rezervă cu acest grad la data de 15 iulie 1998.

În 2004, s-a retras din fotbal şi a intrat în politică.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ