TAXA AUTO 2015: Cum se calculează timbru de mediu 2015

| 04 dec, 2014

Soferii vor achita mai putin pentru timbrul de mediu in 2015, in conditiile in care cursul de schimb anuntat de Banca Centrala Europeana, pe baza caruia se stabileste cuantumul acestuia, este de 4,4093 lei/euro, mai mic fata de cel din 2013, care a fost de 4,4485 lei/euro.

Potrivit OUG nr. 9/2013, actul normativ ce a introdus timbrul de mediu pentru autovehicule la 15 martie 2013 in locul taxei auto, valoarea in lei a timbrului se determina pe baza cursului de schimb valutar al monedei euro stabilit in prima zi lucratoare a lunii octombrie din anul precedent si publicat in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Asadar, cuantumul timbrului de mediu valabil in 2015 se va calcula in functie de cursul leu/euro pe care Banca Centrala Europeana (BCE) l-a stabilit pe 1 octombrie 2014.

Potrivit informatiilor publicate pe site-ul BCE, cursul de schimb leu/euro de anul acesta este de 4,4093 lei/euro, mai mic fata de cel din 1 octombrie 2013, de 4,4485 lei/euro. Reducerea este de 0,88%.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
01 aug, 03:02
Michaelicern
сайт
Hi, here on the forum guys advised a cool Dating site, be sure to register - you will not REGRET it https://bit.ly/376JxTA
29 aug, 02:24
JeremySpova
Hi, look at an interesting site
Hi, here on the forum guys advised a cool Dating site, be sure to register - you will not REGRET it https://bit.ly/2EKqmUC
05 dec, 2014
Adam
Cea mai accesibila oferta de lucru! Suntem in continua extindere, cu mari perspective pentru perioada urmatoare! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! sellectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ