TAXA PE COȘ, un nou bir pentru români, din septembrie

| 18 aug, 11:46

Câteva milioane de români vor trebui să scoată  mii de lei din buzunare pentru a pune în aplicare,  din această toamnă, o normă europeană, cel puțin bizară.

Este vorba despre românii care s-au debranșat de la instalația centralizată de termoficare sau au fost nevoiți să-și instaleze propriile centrale de termoficare.  Astfel că, după ce ani de zile sistemele de termoficare din majoritatea orașelor au fost falimentate și tăiate pentru fier vechi, românii fiind nevoiți să facă investiții majore pentru încălzire, acum aceștia vor trebui să scoată alte sume de bani din buzunar.

Centrale termice doar cu condensare

În primă instanță cei ale căror centrala au o vechime de  zece ani sunt obligați să-și schimbe centralele.

Directiva ErP (Energy-related Products Directive), care intră în vigoare în data de 26 septembrie 2015, va obliga dealerii doar vânzarea centralelor termice cu condensare. Decizia va afecta milioane de români pentru că în prezent circa 1,5 milioane de familii se încălzesc cu centrale de apartament, iar în fiecare an, în România, se vând 150.000 de astfel de centrale. Acestea costa intre 4.500 de lei şi 7.000 de lei, în funcţie de dimensiunea locuinţei.

Ideea normei europene este aceea că poluatorul trebuie să plătească. În ultimii ani au apărut informații despre faptul că se va introduce taxa pe coș, unde românii trebuie să-şi monteze coşuri de inox care să polueze sus şi nu în bucătăria celui de deasupra.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
24 aug, 09:57
Cataleya
taxa pe cosul de la centrale
Taxa pe FUMARIT a mai fost in Romania iar guvernantii indiferent de culoarea politica fac totul sa o DUCA BINE ca DOAR SUNT ALESII NEAMULUI.Bulgarii DE CE NU PLATESC taxa de cogenerare si timbru verde ?!Dar ei au dat jos GUVERNUL.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ