ANUNŢ pentru toţi posesorii de CENTRALE TERMICE: Ce se va întâmpla din luna septembrie

| 24 aug, 18:09

De luna viitoare, cei care vor să îşi monteze centrale termice de apartament sunt obligaţi să-şi cumpere centrale "în condensaţie" (adică gazele se răcesc şi vaporii de apă condensează) pe motiv că sunt mai eficiente.

Masura a fost luată preventiv din cauza faptului că cele vechi au un mare defect: "Aruncă pe coş gazele arse încă foarte fierbinţi", spun specialiştii. Directiva europeană intră în vigoare din luna septembrie, iar producătorii şi comercianţii îi asigură pe oameni că nu sunt obligaţi să-şi înlocuiască centralele pe care le au deja în apartament.

Centralele în condensaţie forţează gazele arse să treacă prin alt schimbător de că'ldură, unde preîncălzesc apa ce merge către arzătorul principal. Românii vor scoate mai mulţi bani din buzunare pentru aceste centrale, căci costurile lor pleacă de la peste 3000 de lei.

Reprezentanţii Asociatiei Nationale a Prestatorilor de Servicii de Contorizare atrag atenţia că odată cu directiva europeană se va introduce şi taxa pe coş ,astfel că oamenii vor fi obligaţi să-şi monteze coşuri de inox deasupra blocului şi nu în bucătăria altui locatar.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ