Ten gras, cearcăne, celulită? Scapă de toate cu castraveţi!

| 28 mai, 2014

Conţinutul mare de apă din castravete (peste 98%) face din această legumă, sau mai bine spus fruct, un aliment ideal de consumat în zilele toride de vară, în care hidratarea este esenţială pentru a ne menţine energia şi buna dispoziţie. Însă, pe lângă acest beneficiu esenţial adus corpului, castravetele prezintă multe alte avantaje.

Mai întâi de toate, hai să aflăm mici detalii din istoria acestei legume atât de populare: castraveţii sunt pe locul 4 în topul celor mai cultivate legume din  lume, după roşii, ceapă şi varză şi sunt originari din India, unde sunt considerate fructe sfinte. În unele părţi ale acestei ţări se sărbătoreşte ziua de naştere a zeului Krishna, unde sunt aduşi în semn de preţuire…castraveţi.

Datorită conţinutului extrem de scăzut de grăsimi şi calorii, castravetele este un aliat de nădejde al celor care doresc să slăbească, însă poate fi benefic şi din prisma numeroaselor vitamine, proteine şi minerale pe care le conţine şi care fac din această legumă-fruct o alegere excelentă pentru sănătate.

 

Castraveţii - beneficii şi proprietăţi pentru frumuseţe

Remediu rapid împotriva celulitei - castravetele conţine fitochimicale, substanţe recunoscute pentru efectul lor protector asupra celulelor. O felie de castravete frecat de piele poate acţiona asupra nivelului de colagen din ţesuturi, care astfel va determina strângerea şi tonifierea pielii şi reducerea aspectului de coajă de portocală. Merge de minune şi în cazul ridurilor!

Adio, cearcăne! Bun venit, prospeţime şi luminozitate!
Ai nevoie de 2 felii de castravete şi 10 minute la dispoziţie. Întinde-te şi relaxează-te în timp ce vitaminele din castraveţi acţionează asupra acelor pete negre şi urâcioase de sub ochi numite cearcăne.
Ai grijă să ţii ochii închişi pentru că în unele cazuri sucul de castravete se poate dovedi iritant pentru ochi.

Reîmprospătează respiraţia – freacă o felie de castravete de cerul gurii şi ţine-o acolo pentru 30 de secunde ajutându-te de limbă. Fitochimicalele din castravete distrug bacteriile care cauzează respiraţia neplăcută.

Mască de faţă pentru tenul gras pe bază de castraveţi – dă prin blender un castravete şi adaugă o lingură de apă de trandafiri.
Amestecul obţinut se aplică pe zona T (frunte, nas, bărbie) şi se lasă să acţioneze pentru 15 minute, după care se clăteşte faţa cu apă călduţă şi se usucă zona cu un prosop curat. Porii sunt reduşi iar pielea tonifiată.

Castraveţii - beneficii şi proprietăţi pentru sănătate

Energizant natural - oboseala resimţită în a doua parte a zilei poate fi îndepărtată cu ajutorul unei cafele sau a unui…castravete. Vitamina B şi carbohidraţii din acesta vor oferi exact doza de energie care îţi lipseşte.

Cură împotriva mahmurelii - Durerile de cap, stările de greaţă şi ameţelile sunt simptome pe care le experimentezi frecvent atunci când pierzi şirul sticlelor de bere la o ieşire în oraş? Nicio problemă! Acum a fost descoperită metoda ideală de a preveni aceste stări.
Mai exact, trebuie să mănânci câteva felii de castravete înainte de a merge la culcare, care conţin fructoză, vitamina B şi electroliţi care vor înlocui orice nutrient pierdut ca urmare a consumului de alcool.

Împiedică ciuguleala de seară - Dacă poftele de dulce şi sărat nu-ţi dau pace spre sfârşitul zilei, castravetele este cel care te poate ajuta să scapi de aceste tentaţii şi prin care îţi poţi menţine greutatea în limite normale. Poftă de ciocolată? Ronţăie un castravete. Poftă de chips-uri? Ronţăie încă un castravete. E simplu, delicios şi răcoros!

Baie cu aburi de castravete împotriva stresului – substanţele nutritive din castravete sunt eliberate în momentul fierberii şi induc o stare de relaxare, calm şi o aromă îmbietoare şi curată în aerul din casă. Studiile au demonstrat aceste calităţi ale castraveţilor în cazul proaspetelor mămici şi în cazul studenţilor aflaţi în sesiune.

De asemenea, castravetele consumat în salate sau ca atare poate preveni cancerul, reglează tensiunea arterială, este benefic în cazul persoanelor cu probleme ale gingiilor sau dinţilor, favorizează digestia, tratează gastrita şi arsurile stomacului.

Este un bun remediu împotriva constipaţiei şi a viermilor intestinali, protejează articulaţiile, reduce nivelul de colesterol din organism şi are efect diuretic, fiind de mare folos celor care doresc să scape de câteva kilograme.

 

Sursă: www.csid.ro

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ