Teofil Bauer: Încetarea exportului de gaze către Ucraina nu e convenabilă pentru Rusia

| 30 noi, 11:21

Ambasadorul Ucrainei în România, Teofil Bauer, susţine că încetarea exportului de gaze către Ucraina nu este convenabilă pentru Rusia, iar declaraţiile în acest sens care vin de la Moscova au un caracter politic.

"Rusia foloseşte activ aspectele energetice în politică. Se politizează foarte mult. Acele declaraţii care vin acum din partea Federaţiei Ruse sunt declaraţii politice. Ucraina îndeplineşte toate condiţiile menţionate în contractul privind importul de gaze din Rusia. Dacă vom compara consumul de gaze naturale din Ucraina pe parcursul anului acesta în comparaţie cu cel de anul trecut, vom vedea că volumul de consum s-a redus cu 20%. Sunt convins că vom depăşi şi iarna aceasta, având practica anului trecut, când partenerii noştri europeni ne-au ajutat mult în aprovizionarea cu gaze naturale - le-am primit prin Slovacia şi Polonia - şi sunt convins că dacă va apărea o situaţie similară şi anul acesta, partenerii noştri europeni ne vor ajuta în soluţionarea acestei probleme", a declarat Bauer într-un interviu acordat Agerpres. 

El a precizat că, "garantat", Ucraina rămâne o ţară de tranzit pentru gazele naturale care trec pe teritoriul său spre Europa. 

"Ucraina, luând în considerare toate aspectele ce ţin de această problematică, va rămâne o ţară de tranzit garantat a Europei pentru gazele naturale care trec prin Ucraina. (...) Eu cred că încetarea exportului de gaze către Ucraina nu este convenabilă pentru Rusia. Noi anul acesta suntem mult mai bine pregătiţi pentru sezonul de iarnă, decât am fost pregătiţi anul trecut. Gazele naturale sunt un produs care permanent trebuie exportat şi aş vrea să amintesc că Ucraina are cele mai mari posibilităţi de înmagazinare a gazelor naturale. Pentru Ucraina, cel mai important este să existe relaţii deschise de piaţă în problematica comerţului cu gazele naturale", a mai spus ambasadorul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
30 noi, 12:37
munca
Afaceri acasa!
Cum poti castiga bani! Exceptional! Incepe si tu imediat si GRATUIT un curs online care te invata rapid cum poti castiga bani folosind internetul! Lectiile sunt extrem de interesante si te invata GRATUIT cum poti castiga bani! Pentru a primi acest curs, trimite un mesaj la adresa de email:[email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ