Burcea (ANAT):Turiştii ruşi s-ar putea orienta către Grecia, în urma conflictului dintre Rusia şi Turcia

| 29 noi, 17:13

Turiştii ruşi s-ar putea orienta către Grecia, în urma conflictului dintre Rusia şi Turcia, în timp turcii vor face eforturi să atragă vizitatori de pe alte pieţe, a declarat prim-vicepreşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), Alin Burcea, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, turcii ar putea fi nevoiţi să ieftinească vacanţele cu 10 - 30%, în încercarea de a atrage turişti de pe alte pieţe, dacă ruşii nu mai aleg această destinaţie pentru concedii. 'Poate să fie o reducere cuprinsă între 10 şi 30%, pentru că turcii vor face eforturi să aducă turişti de pe alte pieţe. Dacă scad tarifele în Turcia, probabil că numărul românilor care merg în această destinaţie va creşte', a estimat Alin Burcea. 

Prim-vicepreşedintele ANAT a adăugat că o altă destinaţie pentru ruşi ar fi Italia, dar această ţară nu este o destinaţie de top pentru turiştii ruşi. 

Preşedintele rus Vladimir Putin a semnat sâmbătă un decret care prevede o serie de măsuri de retorsiune economică, în replică la doborârea, marţi, a unui bombardier rus de către aviaţia turcă la frontiera siriană.

Măsurile pregătite de guvernul rus care "vizează asigurarea securităţii naţionale şi a cetăţenilor ruşi" prevăd interdicţia de a efectua zboruri charter între Rusia şi Turcia, interdicţia angajatorilor ruşi de a angaja muncitori turci de anul viitor şi interzicerea importului anumitor mărfuri turce, conform textului decretului publicat de Kremlin. 

În plus, Vladimir Putin "a cerut guvernului rus să ia măsuri pentru interzicerea transportului aerian charter între Rusia şi Turcia", în timp ce tour-operatorii ruşi ar trebui "să se abţină să propună cetăţenilor ruşi produse implicând vizite pe teritoriul Turciei".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
29 noi, 21:09
munca
Afaceri acasa!
Afaceri de acasa! Oferim un sistem extra-eficient de instruire gratuita in care inveti rapid cum poti incepe afaceri de acasa. Cursul este total gratuit si te invata tot ceea ce iti trebuie pentru a sti cum sa pornesti afaceri de acasa! Cand vrei cu toata seriozitatea mai multe detalii, cauta-ne la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ