The Guardian, Financial Times, CNN , Reuters și Economist se unesc împotriva Google și Facebook

| 18 mar, 18:31

Cei mai importanți publisheri la nivel mondial ce produc conținut de calitate (The Guardian, Financial Times, CNN , Reuters și Economist ) s-au reunit sub umbrela Pangaea Alliance pentru a lupta împotriva Google și Facebook pe piața de publicitate online.

CNN, Reuters, The Guardian, Economist și Financial Times și-au unit forțele în cadrul unei alianțe comune, Pangaea Alliance, ce are ca scop reducerea dominației Google și Facebook pe piața de publicitate online.

Noua alianță a publisherilor de conținut de calitate se va baza pe sistemul de tranzacții automatizate (programmatic trading). Sistemul va oferi clienților de publicitate acces la o audiență premium de peste 110 milioane de cititori, notează The Guardian.

Pe piața din România cei mai importanți publisheri online s-au reunit în proiectul Agora în încercarea de a valorifica audiența premium a celor mai citite site-uri din online-ul românesc.

“Proiectul Agora a fost conceput pentru a repatria bugetele de publicitate care, în prezent, migrează de pe piaţa locală. Fragmentarea, lipsa resurselor și a know-how-ului jucătorilor de pe piața locală au fost principalele motive pentru care publisherii nu puteau concura cu gigantii de la nivel global, iar Agora consolidează puterea jucătorilor locali pentru a putea face față companiilor internaţionale", a declarat Adrian Motirlichie, Business Development Director, TailWind EMEA, care coordonează proiectul Agora, pentru Obiectiv.info.

Citește și:  Publisherii români s-au unit împotriva Google şi Facebook. Miza: zeci de milioane euro pe an

The Guardian  arată că piaţa globală de publicitate online de tip display, evaluată la 60 de miliarde de dolari, este dominată de proprietarii de media care pot oferi audienţe consistente clienţilor de publicitate.

Alianţa celor mai puternice grupuri media, Pangaea, se va lansa în varianta beta luna viitoare şi va fi pe deplin operaţională cel mai târziu înainte de sfîrşitul anului.

Audienţa de pe desktop a principalilor concurenţi

Facebook: 823 milioane
Twitter: 178 milioane
LinkedIn: 173 milioane
Pangaea: 110 milioane
Hearst: 93 milioane
CNN: 89 milioane
BBC: 80 milioane
Mail Online: 60 milioane
New York Times: 44 milioane
The Guardian: 43 milioane

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ