Theodor Berna a fost trimis în judecată într-un dosar cu prejudiciu de 120 de milioane de euro

| 13 noi, 2014

Theodor Berna, administrator al SC Tehnologica Radion SRL Bucureşti, una dintre cele mai mari companii de construcţii din România, a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală şi spălare de bani, alături de alte şase persoane şi patru societăţi comerciale, într-un dosar cu un prejudiciu de peste 120 de milioane de euro.

Update. Magistraţii Tribunalului Prahova au dispus, joi, înlocuirea măsurii arestului preventiv cu arestul la domiciliu în cazul lui Theodor Berna, administrator al SC Tehnologica Radion SRL Bucureşti, trimis în judecată pentru evaziune fiscală şi spălare de bani, într-un dosar cu un prejudiciu de peste 120 de milioane de euro.

Potrivit portalului instanţelor de judecată, Tribunalul Prahova, ca instanţă de fond, a admis cererea formulată de Theodor Berna şi a dispus înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile începând cu data de 13 noiembrie 2014 până la data de 12 decembrie 2014 inclusiv.

Decizia poate fi contestată în termen de 48 ore de la pronunţare, iar pentru Parchet de la comunicare.

Theodor Berna a fost arestat preventiv la data de 19 august sub acuzaţiile de evaziune fiscală şi spălare de bani, el solicitând, la sfârşitul lunii octombrie, înlocuirea acestei măsuri.

Potrivit unui comunicat de presă postat joi pe site-ul Ministerului Public, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani a şapte inculpaţi, respectiv Theodor Berna, aflat în stare de arest preventiv, şi Mirela Fodor, Ana Rotundu, Valentin Rarincă, Coca Tănase, Mirică Viorel şi Ervin-Silviu Lupu, aflaţi sub control judiciar.

De asemenea, procurorii au dispus trimiterea în judecată a patru societăţi comerciale, respectiv SC Tehnologica Radion SRL şi SC Teloxim Con SRL, controlate de Theodor Berna, SC Texim Construct SRL şi SC Proiect Alfa Capital Construct SRL.

Conform comunicatului, valoarea prejudiciului cauzat bugetului de stat rezultat din comiterea infracţiunii de evaziune fiscală este în cuantum de 111.007.553 lei şi 395.785.691 lei din săvârşirea infracţiunii de spălare de bani, iar pentru recuperarea acestuia s-a luat măsura sechestrului asigurător asupra bunurilor aparţinând inculpatului Berna Theodor, SC Tehnologica Radion SRL şi SC Teloxim Con SRL.

Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Tribunalului Prahova, fiind înregistrat la această instanţă luni, 10 noiembrie. Primul termen a fost stabilit pentru data de 13 noiembrie.

Theodor Berna a fost arestat preventiv la data de 19 august sub acuzaţiile de evaziune fiscală şi spălare de bani, el solicitând, la sfârşitul lunii octombrie, înlocuirea acestei măsuri.

Magistraţii de la Tribunalul Prahova au amânat de două ori judecarea cauzei, ultimul termen fiind stabilit pentru joi, 13 noiembrie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ