Theodor Stolojan, DEZVĂLUIRE despre cel mai mare JAF din istoria României

| 20 mar, 14:21

Theodor Stolojan a declarat că cele mai mari devalizări ale statului român din toate timpurile s-au înregistrat în procesul de restituire a proprietăţilor, scrie RFI.

În opinia fostului premier de la începutul anilor '90, în procesele de restituire a proprietăţilor, "s-au întâmplat cele mai mari devalizări ale statului român din toate timpurile istorice ale statului român, pentru că suntem într-o situaţie care s-a creat după Revoluţia din decembrie '89, s-a schimbat un sistem întreg, cel democratic şi economic, cel economic, aşezarea pe o legislaţie nouă, pe instituţii noi, care până când au ajuns iată în momentul de faţă să poată acţiona mai în forţă, sigur că 25 de ani au fost de devalizare continuă a ceea ce s-a chemat proprietatea publică, bugetul ţării".

Theodor Stolojan spune că "nimeni nu s-a uitat în acordurile de reglementare a arieratelor, pe care statul român înainte de 1989 le-a încheiat cu majoritatea ţărilor dezvoltate. Atunci când România a dorit să iasă în afară cu comerţul exterior, cu activităţi de cooperare, Germania, Austria, Franţa, SUA şi alte ţări, Elveţia, au spus foarte limpede: da, vrem relaţii comerciale cu România, dar să reglementăm trecutul, confiscări de firme, de afaceri, în care fuseseră investiţi bani, capital străin, ceea ce denumim investiţii străine, obligaţiuni ale statului şi România a încheiat asemenea acorduri de reglementare a arieratelor cu ţările respective, plătind zeci şi zeci de milioane de dolari pentru stingerea acestor obligaţii ale străinilor faţă de România (...). Or în momentul în care s-au început restituirile, nimeni nu a verificat ce obligaţii s-au stins prin aceste acorduri de reglementare a arieratelor (...). Deci întregul proces de restituire a acestor proprietăţi trebuia verificat la sânge şi aici s-a produs cel mai mare jaf din istoria României din toate timpurile".

CITEŞTE ŞI Theodor Stolojan: Daca s-ar aplica noul Cod Fiscal, România ar părea o ţară în care curge lapte şi miere

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
21 mar, 19:39
bashescu si cu stolo la puscarie
la puscarie
Pai ti-ar ma-ta dreacu sa-ti fie cu bashescu in brate, voi ati furat si acum vii sa strigi 'hotii' panarama jegoasa ce esti

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ