Tineri etnici români din Ungaria vor studia la universităţi din România

| 29 iul, 2014

La sediul Consulatului General al României din Gyula a avut loc recent preselecţia candidaţilor de origine română din Ungaria în vederea obţinerii de burse de studiu în România, a informat consulul general Florin Trandafir Vasiloni.

În acest scop, la Gyula s-a reunit o comisie interministerială formată din reprezentanţi ai Ministerului român al Afacerilor Externe, Departamentului Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni şi Ministerului Educaţiei Naţionale, care a beneficiat de sprijinul consulului general al României la Gyula, Florin Trandafir Vasiloni, şi al consilierului diplomatic la ambasada ţării noastre la Budapesta, Răzvan Ciolca.

'Ministerul Educaţiei Naţionale a alocat pentru anul universitar 2014-2015 absolvenţilor de liceu etnici români din Ungaria 25 de locuri, dintre care şase cu bursă şi 19 cu scutire de taxe şcolare, pentru studii universitare de licenţă', a precizat Florin Trandafir Vasiloni.

'Drept urmare, un număr de 11 tineri români din Ungaria, care au îndeplinit cumulativ condiţiile de înscriere, au depus dosarele în vederea admiterii la diferite instituţii de învăţământ superior din România, unde vor deveni studenţi din toamna acestui an. Dacă bineînţeles vor fi declaraţi admişi', a conchis Florin Trandafir Vasiloni.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ