Tolosa, despre pensiile speciale ale parlamentarilor: Vedem cu îngrijorare restaurarea privilegiilor

| 19 iun, 19:34

FMI este îngrijorat de reintroducerea unor privilegii privind pensiile speciale, care în trecut au fost o povară fiscală semnificativă, a declarat reprezentantul FMI în România, Guillermo Tolosa, referindu-se la proiectul privind pensiile speciale pentru parlamentari.

"În trecut, pensiile speciale au fost o povară fiscală semnificativă pentru România. Eliminarea unor astfel de regimuri cu peste patru ani în urmă a reprezentat un pas important spre restabilirea viabilităţii sistemului de securitate socială. Vedem cu îngrijorare restaurarea treptată a acestor privilegii şi o compromitere a reformelor care au îmbunătăţit finanţele publice", afirmă Tolosa, într-o declaraţie remisă presei.

Legislativul a aprobat marţi cu 303 voturi "pentru", 124 voturi "împotrivă" şi două abţineri, proiectul privind pensiile speciale pentru parlamentari. Reprezentanţii PNL au susţinut respingerea acestui proiect, în timp ce aleşii PSD, UDMR, ai minorităţilor şi PC au susţinut aprobarea sa.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ