Orban: Strategia de Apărare trebuia dezbătută și votată în plenul comun de luni

| 22 iun, 15:34

Liderul deputaților PNL, Ludovic Orban, a declarat că Strategia de Apărare trebuia să se dezbată și să se voteze în ședința de plen reunit de luni, dar PSD a preferat să convoace o altă ședință pentru marți, încălcând "grosolan" Regulamentul.

"Din nou PSD a arătat micimea politică și lipsa de respect față de deciziile fundamentale în societatea românească și, aș putea spune, lipsa totală de eleganță față de președintele României. Săptămâna trecută, în Birourile permanente reunite, în ciuda opoziției majorității guvernamentale din Senat, s-a stabilit termen o săptămână pentru Comisiile de apărare pentru a finaliza raportul la Strategia de Apărare. Comisiile reunite s-au întâlnit și au adoptat raportul în unanimitate, el trebuia introdus pe ordinea de zi a ședinței de plen de astăzi (n.r.-luni), care fusese convocată de lunea trecută. Astăzi, ne-am trezit cu PSD care a refuzat să accepte propunerea noastră simplă, care era conform deciziei de săptămâna trecută, ca, după prezentarea Strategiei de Apărare de către președinte, să urmeze dezbaterea și adoptarea ei. Au preferat să convoace o altă ședință a Camerelor reunite, marți, pentru strategie", a spus Orban, luni, la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că, pentru amânarea votării Strategiei de Apărare, PSD a "invocat un pretext jenant", și anume o cerere din partea președintelui Comisiei de politică externă de la Senat de a da aviz pe document.

"În mod evident, e o încălcare regulamentară grosolană. Nu se pot da avize după ce comisia sesizată în fond sau comisiile sesizate în fond au finalizat raportul. Este practic fără precedent și complet neregulamentară această decizie a Birourilor permanente reunite, dar acesta a fost pretextul pentru ca, într-un fel, să arate că, totuși, ei hotărăsc când se adoptă Strategia de Apărare", a menționat Orban.

Strategia Națională de Apărare pentru perioada 2015 — 2019 va fi dezbătută și votată de plenul Parlamentului marți, la ora 13,00, au decis Birourile reunite ale Camerei Deputaților și Senatului.

Președintele Klaus Iohannis va prezenta documentul, luni după-amiază, în plenul reunit al Parlamentului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ