TOPUL celor mai inguste strazi de pe Pamant. Printre ele, una din Romania

| 06 mai, 2014

Siteul huffingtonpost.com a realizat un top al celor mai inguste strazi din lume, in acest clasament regasindu-se si o celebra strada din Romania.

Cea mai ingusta strada din lume masoara 31 de centimetri pe anumite portiuni, iar in rest are o latime de 50 de centimetri. Straduta devine din ce in ce mai ingusta si datorita faptului ca unul dintre peretii care marginesc straduta a inceput sa se incline.

Spreuerhofstrasse

Se gaseste in orasul Italian Ripatransone, si nu are nu nume propiu-zis.Strada apare ca un pasaj pietruit a carui latime nu depaseste 35 de centimetri.

Si Anglia se poate mandri cu o strada ingusta de doar 63 de centimetri, si o lungime de 50 de metri.

Este considerata cea mai ingusta strada din Canada, masurand in punctual cel mai ingust doar 90 de centimetri. Este o strada care a devenit celebra in ultima vreme, fiind considerata o atractie turistica, pe aceasta strada gasindu-se cafenele, galerii de arta si chiar apartamente.

Strada Sforii este localizata in municipiul Brasov, intre strazile Cerbului si Poarta Schei. Existenta ei este atestata in documentele din secolul XVII ca un simplu coridor pentru a ajuta munca pompierilor. Latimea Strazii Sforii variaza intre 1,11 si 1,35 m , ceea ce ii confera titlul de cea mai ingusta strada din orasul Brasov.Strada Sforii cu o lungime de 83 de metri, reflecta tendintele de urbanizarea a Brasovului medieval.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ