Topul ţărilor care oferă cele mai bune condiţii de trai persoanelor în vârstă. Pe ce loc se situează România

| 01 oct, 2014

Norvegia se situează pe primul loc în lume într-un clasament al ţărilor unde persoanele în vârstă beneficiază de condiţii bune de trai, potrivit Global Age Watch 2014 publicat miercuri care analizează 96 de ţări în funcţie de bunăstarea economică şi socială a persoanelor în vârstă, transmite AFP.

România se situează undeva în zona mediană, locul 41 din 96 de ţări, în creştere totuşi comparativ cu locul 48 pe care îl ocupa anul trecut. Cele mai bune perfomanţe ale României se înregistrează la capitalul 'securitatea veniturilor' unde se situează pe locul 26. În schimb, în domeniul sănătăţii, România se situează pe locul 64 în condiţiile în care speranţa de viaţă este sub media ţărilor din regiune.

'Încă odată, toate ţările din top 10 sunt din Europa occidentală, America de Nord şi Australasia', se arată în acest clasament publicat cu ocazia zilei internaţionale a ONU pentru persoanele în vârstă. Pe primele cinci locuri se situează Norvegia, Suedia, Elveţia, Canada şi Germania. La coada clasamentului se situează Tanzania (92), Malawi (93), Cisiordania şi Gaza (94), Mozambic (95) şi Afganistan (96).

Cele 96 de ţări au fost clasate în funcţie de câteva criterii : securitatea veniturilor, starea de sănătate, condiţiile de mediu şi ocuparea forţei de muncă oferite persoanelor în vârstă. Raportul susţine că în anul 2050 aproximativ 21% din populaţia globului va avea peste 60 de ani. La rândul său, ONU estimează că, la nivel mondial, populaţia de peste 60 de ani este estimată să ajungă la 1,4 miliarde în 2030.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ