Torţionarul Ficior: Vişinescu era un om retras şi arogant, dar mai iubit de Securitate

| 20 sep, 2013

Torţionarul Alexandru Vişinescu era un om retras şi arogant. Sunt dezvăluirile unui alt torţionar, Ion Ficior. Fostul şef al închisorii de la Periprava a vorbit despre "balul torţionarilor" şi despre relaţia lui cu Alexandru Vişinescu, scrie RTV.net.

Alexandru Vişinescu, fost comandant al penitenciarului comunist de Râmnicu Sărat, şi Ion Ficior, fost comandant al lagărului de la Periprava, sunt doi dintre torţionarii care au făcut legea în închisorile comuniste, însă despre ei ştiau conducerea de partid, miile de deţinuţi politici cărora le-au aplicat un regim draconic şi familiile acestora.

Ficior spune despre Vişinescu că era arogant atunci când era în activitate, concluzie pe care a tras-o în întâlnirile pe ţară cu şefii de penitenciare din perioada comunistă.

"Eu nu mă compar cu Vişinescu. Eu sunt Ficior. Nu mă compar cu el. El era un tip mai arogant. Pe el l-au îmbrăţişat cei de la Securitate. Vişinescu era un tip mai ales, mai stimat pentru că era la Râmnicu Sărat. Securitatea îl iubea mai mult pe Vişinescu decât pe Ficior", a povestit torţionarul Ficior.

Ficior şi Vişonescu s-au întâlnit însă şi după 1989 la sindrofia anuală a comandanţilor de penitenciare, scrie gandul.info.

"Ne-am mai întâlnit cu el. Direcţia Generală avea un obicei, adică Administraţia Naţională, că pensionarii să fie adunaţi. Se face de asociaţie acum. Nu ştiu dacă după `90 a participat la două sau trei astfel de întâlniri. Nu prea venea", a povestit Ficior.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ