Torţionarul Vişinescu, internat şi operat de urgenţă

| 08 oct, 15:56

Alexandru Vişinescu, fostul comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat, condamnat la 20 de ani de închisoare detenție pentru infracțiuni împotriva umanității, a fost operat de ugență după ce a suferit o ruptură de splină, potrivit surselor EVZ.

Vișinescu ar fi căzut în pentenciar sâmbătă dimineața, iar după două ore a fost transferat la Spitalul Bagdasa-Arseni.

În februarie 2016, Alexandru Vişinescu a devenit primul şef de penitenciar din perioada comunistă judecat şi condamnat definitiv, la 20 de ani de închisoare.

Potrivit rechizitoriului, el „a săvârşit acţiuni şi inacţiuni sistematice care au avut ca rezultat persecutarea colectivităţii reprezentată de deţinuţii politici încarceraţi în acest penitenciar, prin privare de drepturi fundamentale ale omului sau prin restrângerea gravă a exercitării acestora, pe motive de ordin politic”.

Pe 26 septembrie anul acesta, Ion Ficior, al doilea torţionar comunist condamnat, tot la 20 de ani de detenţie, a murit în penitenciar, la vârsta de 90 de ani.

Tag-uri: tortionar, visinescu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ