Traficul în București, un coșmar. Se circulă în condiţii de iarnă pe majoritatea drumurilor

| 22 ian, 09:13

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române anunţă că la această oră nu există drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită, dar ninge pe mai multe sectoare de drumuri naţionale şi autostrăzi din 24 de judeţe. În București ninge abundent de la ora 5.00, deși Capitala nu se afla sub avertizarea de vreme rea emisă de ANM.

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române anunţă că nu sunt drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită, dar se circulă în condiţii de iarnă pe  arterele rutiere din judeţele Dolj, Caraş - Severin, Mehedinţi, Olt, Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Hunedoara, Timiş, Braşov, Sibiu, Covasna, Harghita, Mureş, Cluj, Bistriţa-Năsăud, Alba, Neamţ, Suceava, Botoşani, Bacău şi Vrancea.

Infotrafic recomandă conducătorilor auto să nu plece la drum cu autovehiculul neechipat corespunzător, să adapteze viteza de deplasare la condiţiile meteo-rutiere, să-şi asigure o bună vizibilitate curăţând parbrizul, luneta şi geamurile lateraleînainte de a pleca la drum, să asigure buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz şi a sistemului de climatizare şi dezaburire, să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculele dinainte și să nu frâneze sau să vireze brusc şi să utilizeze, cu precădere, frâna de motor.

Drumarii au intervenit, în ultimele ore, cu aproape 1.300 de utilaje de deszăpezire şi au împrăştiat peste 8.800 de tone de material antiderapant, potrivit CNAIR. Luni, sunt sub avertizare cod galben jumătate dintre judeţele ţării.

Începând de luni dimineaţă, de la ora 5:00 şi până la ora 22:00, sunt anunţate intensificări ale vântului şi ninsori viscolite în judeţele Galaţi, Vrancea, Buzău, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Constanţa şi Tulcea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ