Traficul rutier se desfășoară în condiții de iarnă în Capitală

| 04 ian, 11:55

Traficul rutier se desfășoară în condiții de iarnă în București, nefiind înregistrate blocaje, toate pasajele și podurile au fost deszăpezite, iar mijloacele de transport public circulă normal pe arterele Capitalei, informează un comunicat al PMB.

Potrivit sursei citate, primarul general interimar Răzvan Sava a convocat luni, la ora 7,30, un comandament de iarnă.

Numărul de utilaje care acționează pentru deszăpezirea orașului va fi redus în timpul zilei, urmând să se lucreze la capacitate maximă pe timpul nopții, se arată în comunicat. Utilajele acționează în continuare pentru împrăștierea materialului antiderapant și curățarea carosabilului de zăpadă.

Primăria Capitalei și Poliția Rutieră a Municipiului București reiau apelul către bucureșteni să folosească mijloacele de transport public. În acest sens, Regia Autonomă de Transport București a suplimentat numărul mijloacelor de transport în comun pe majoritatea liniilor.

Totodată, autoritățile le recomandă bucureștenilor care folosesc mașinile personale pentru a se deplasa în oraș să se asigure că autovehiculele pe care le conduc sunt echipate corespunzător sezonului rece — au anvelope de iarnă, iar sistemele de încălzire sunt funcționale.

De asemenea, șoferii sunt sfătuiți să acorde prioritate utilajelor de deszăpezire pe care le întâlnesc în trafic.

Potrivit PMB, prioritate pentru deszăpezire au podurile, pantele, pasajele rutiere, urmând ca apoi să se intervină pe traseele pe care circulă mijloacele de transport în comun. Tot la urgență se va acționa pentru deblocarea arterelor situate în perimetrul spitalelor și altor obiective sociale de interes public. Odată finalizată intervenția pe aceste obiective, se va interveni pe arterele secundare.

Primăria Capitalei atenționează proprietarii de clădiri sau spații comerciale că au obligația de a înlătura zăpada depusă pe trotuarele din fața imobilelor pe care le dețin.

Conform hotărârii CGMB 120/2010, proprietarii de imobile au obligația să înlăture zăpada, gheața și țurțurii formați în perimetrul clădirilor pe care le dețin, în maximum 24 de ore de la încetarea ninsorii. Nerespectarea acestei obligații se sancționează cu amenzi de la 200 la 500 de lei pentru persoane fizice și de la 500 la 2.000 de lei pentru persoane juridice.

Pentru eventuale probleme generate de îngheț sau ninsoare Primăria Capitalei pune la dispoziție numerele de dispecerat 0800.800.868 și 021.9844. Totodată, PMB adresează un apel bucureștenilor să sesizeze la aceste numere de telefon prezența pe stradă sau în scările blocurilor a unor persoane fără adăpost, pentru ca acestea să fie preluate de Poliția Locală și transportate la unul dintre centrele sociale ale Capitalei.

Institutul Național de Meteorologie și Hidrologie a emis duminică o avertizare de prelungire a codului galben de ninsori și ger, valabil până marți. Potrivit prognozei, în București va ninge în cursul zilei de luni și în noaptea de luni spre marți. Temperaturile vor fi sub 0 grade Celsius și nu vor depăși—10 grade pe timpul nopții.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ